Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Lloret llueix nou ‘skyline’ amb el convent reconstruït

El batle de Lloret, Antoni Bennàssar, fa un alè aquests dies, coincidint amb la celebració de la fira de maig de la setmana passada, quan recorre les dependències de l’antic Convent dels Dominics i comprova que el projecte estrella dels seus anys de govern municipal està enllestit en tot el que fa a les obres de reforma i ja pot esser mostrat a la gent del poble. Aprofitant la cita firal de primavera es va fer la inauguració de les instal·lacions.

Enrere queden els maldecaps d’unes obres que fins i tot li varen llevar la son quan rebia crítiques de gent que li deia que amb aquesta reconstrucció de les teulades modificaria l’skyline -la silueta característica- de Lloret. Ara, amb un orgull poc dissimulat, afirma que la silueta del poble n’ha sortit guanyant i, a més, el seu somni acabarà d’estar assolit si l’Ajuntament pot culminar les negociacions per convertir el Convent en un establiment d’allotjament turístic. 

Bennàssar segueix defensant que el model ideal pel Convent seria convertir-se en un Parador i, per tant, esser gestionat per Paradores de Turismo de España, l’empresa pública estatal creada l’any 1928. De moment l’Ajuntament no ha rebut el vistiplau per donar aquest pas, i Paradores ha contestat l’oferiment municipal dient que després de l’aturada per la pandèmia l’empresa no es planteja ampliar el ventall d’establiments. El batle veu l’opció de parador com la més avantatjosa pel consistori i pel poble: “Seguiria essent de gestió pública i qui ha anat a un parador sap que ofereixen molt bon servei. Amb ells seria més senzilla la tramitació, i ells el conservarien i el cuidarien, a més de fer la promoció i crear un negoci al poble que donaria feina i repercutiria a altres negocis del poble, com forns, bars, restaurants…”.

En els propers mesos l’Ajuntament prendrà la decisió definitiva si no rep l’acceptació de Paradores. L’alternativa, explica el batle, és treure-ho a concurs i que siguin empreses privades les que puguin optar a la gestió d’un hotel d’interior a un edifici històric. Seria l’opció menys desitjada pels governants, però Bennàssar assegura que no es pot descartar per no tenir l’edifici aturat ara que les obres estan pràcticament acabades -falten les tasques de fusteria-. El problema amb el que es toparien en aquest cas és el d’obtenir les places turístiques, i per això ja estan en converses amb el conseller insular de Turisme, Andreu Serra, per si es poden trobar solucions.

L’Ajuntament va impulsar la recuperació del Convent el 2015, ja amb la idea del projecte turístic, però també amb la intenció d’ampliar les oficines municipals i tornar a fer realitat la clastra del Convent, que es va aconseguir quan es varen comprar dues cases particulars -Can Bolero i Ca na Fustera-. Ara el pati interior serveix per fer activitats culturals, com concerts, i a l’interior dels edificis s’hi va ubicar la biblioteca. De fet, el batle assenyala que ara mateix, tenen més disponibilitat de sales que les que necessiten pel funcionament municipal o per ús d’entitats del poble. Curiosament, es podria dir que Lloret és un dels municipis que cada habitant toca a més m2 d’edificis públics, ja que amb una població de 1.300 habitants, només al Convent disposen de 5.000 m2, o sigui que cada llorità toca a 5 metres quadrats.

L’origen del Convent dels Dominics es remunta a 1583, quan una comunitat de franciscans va cedir les dependències als pares Dominics. Aquesta ordre religiosa va posar la primera pedra de l’actual església de Lloret i posteriorment, a mitjan segle XVII, va edificar l’actual convent en la seva distribució actual.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.
Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'