Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Més de 5000 marxaires de 45 pobles pujaran a Lluc a peu la matinada del 10 a l’11 de setembre

La nit del 10 a l’11 de setembre tendrà lloc la pujada la Lluc a peu des de la Part Forana. Enguany és la 41 edició d’aquesta ja tradicional eixida, que aquests dos darrers anys no s’ha pogut dur a terme. L’organització de la pujada va a càrrec de l’Associació d’Antics Blavets que el darrer cap de setmana d’agost es van reunir al santuari de Lluc per celebrar l’assemblea anual. Aquesta va comptar amb la presència de destacats ‘lluquers’ com els germans Solivelles, a més del president i vicepresident de l’Associació, els poblers, Llorenç Gelabert i Biel Ferragut. Tampoc hi mancà el bisbe de Mallorca Sebastià Taltavull

El dibuix que il·lustra el cartell de la Pujada d’enguany és obra de l’artista felanitxer Xisco Duarte. Aquest fou presentat el mes de juliol i s’ha repartit per tots els municipis per tal de convidar als veïns a participar de l’eixida. Aquesta, segons apunta el president, Llorenç Gelabert, congregarà marxaires d’una quarentena de municipis d’arreu de l’illa. I, segons les inscripcions es preveuen més de 5.000 marxaires que accediran a Lluc a Peu, més altres tants que opten per arribar-hi amb autocars. 

Un punt de concentració per a partir cap a Lluc, serà a les 4 de la matinada a la Plaça del Bestiar d’Inca, on també hi haurà un lloc d’avituallament, pels que ja duran hores caminant. Cal tenir presents que els marxaires de les poblacions més allunyades com Manacor, Llucmajor o Villafranca, partiran a peu dels seus respectius municipis entre les 21 i les 22 hores. Altres com sa Pobla ho faran a les 3 de la nit i ja no passaran per Inca, com si faran la majoria de marxaires del Pla, Llevant i també alguns del Raiguer i la zona Nord. 

Segons Gelabert, en tot el trajecte l’organització ha disposat de serveis d’ambulàncies, emergències i protecció civil, a més de diferents punts d’avituallament, d’aigua i fruita. Un cop els marxaires arribin a Lluc, seran rebuts amb el tradicional berenar de xocolata calenta a l’indret de la Font Coberta. Posteriorment, està prevista la concelebració comunitària i l’entrega d’ofrenes dels pobles a la Mare de Déu de Lluc, al més del ball de l’Oferta i el cant dels Blavets, que donaran per finalitzats els actes de la Pujada i començarà el descens amb autocars als pobles.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'