Reformar una antiga fàbrica, obrir l’espai com a punt de trobada social i cultural, i, a més, tenir l’agosarada idea de voler treballar per fer comunitat, pot semblar un projecte de ciència ficció avui en dia, però és la curolla que ha iniciat Chiara Ferrari, una dissenyadora d’interiors de llarga trajectòria internacional que aquest mes de març fa la inauguració oficial de l’estudi 110 al carrer Antoni Fluxà d’Inca. I és que la ubicació també forma part del repte, ja que Ferrari assegura que quan explicava el projecte i on el volia posar en marxa tothom se sorprenia que volgués iniciar-ho a Inca: “I la veritat és que estic encantada de tot d’ençà que sóc aquí, de la gent, dels comerços, dels veïnats, l’ajuntament, veig que hi ha moltes possibilitats”.
Ella arribà a Mallorca fa cinc anys després de rodar per Los Ángeles, Londres i Milà, i la primera ubicació fou a Palma. La següent etapa sorgeix quan té la possibilitat de comprar l’antiga fàbrica de pell i s’engresca en una remodelació per convertir-la en casa, oficina i espai obert a esdeveniments.
Vol ser un espai obert a propostes de disseny i un lloc per reunir-se, celebrar i discutir, destinat a fabricants, dissenyadors i el públic en general, de l’illa i més enllà.
Els mesos d’octubre i novembre passat, just quan el projecte acabava d’enllestir-se, es varen programar dos actes que serviren de prova de foc. El primer va ser la presentació del llibre ‘Filosofia salvatge’ de l’escriptora i docent alaronera Xisca Homar, que és veïna de l’estudi; i el segon esdeveniment s’organitzà per la casa italiana de mobiliari de disseny Fantin.
Ara Ferrari presenta la programació pròpia que vol engegar per aquest any, i que s’estrena el mes de març amb una trobada de creadors per exposar el seus projectes al voltant del concepte d’avantguarda permanent. Després al mes de maig es farà una demostració del projecte Adapt-ability, i per novembre està pensat organitzar un taller de creacions amb papers.
L’Ajuntament d’Inca també farà ús de l’estudi per dues activitats incloses dins el cicle Inca Business: el dissabte 24 de febrer un debat titul·lat ‘Hem d’obrir un altre celler a Inca?, que voltarà entorn del futur dels cellers i la cuina tradicional; i el dissabte 13 d’abril una altra taula de reflexió sobre ‘La importància dels petits hotels’.
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió