Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Orgasme de paraules al I Glosafest amb els glosadors mallorquins i els repentistes cubans

Orgasme de paraules‘. Aquesta fou una de les escaletes proposades pel públic que va omplir la platea de l’auditori de Palma pel Glosafest, que va ajuntar en un mateix escenari glosadors mallorquins i cubans. 

L’orgasme de paraules, paraules amb les quals va jugar, lligar i provocar la glosadora cubana Tomasita Quiala, única i espectacular, es va convertir en un orgasme global i col·lectiu entre públic i glosadors. I és que el glosafest, amb un seguit d’autocars que van partir de diferents municipis per a topar-se a Ciutat i participar de la gran ‘bacanal’ de la paraula, va ser un gaudir de rimes i ritmes glosats, del joc de paraules, de la música, a més d’un orgasme d’emocions, de interculturalitat, de complicitats, de traspàs de fronteres, de relacions humanes, de sentiments, que es van perllongar més enllà de les dues hores d’espectacle. 

Encetaren l’acte els glosadors mallorquins, fent d’amfitrions dels repentistes cubans, Tomasita Quiala i  Luís Pas ‘Papillo’acompanyats per la música i marcant el ritme… Macià FerrerCati Eva Canyellas  i Pau Delscalç, amb posat imponent per l’escenari i sobretot pel públic, que malgrat ser benevolent i animós, era multitud, com bé van glosar, van encetar la vetllada i, com ja anunciaven a la convidada ‘no es podia perdre, és difícil de contar’. La glosa cantada, donà continuïtat a la festa i de bell nou emocionà fins deixar pas a l’escenari a Mateu Xuri i Maribel Servera que després d’un duel dels que ja tenen el públic acostumant, van cedir tot el protagonisme als repentistes cubans. Moment en que esclatà, encara més la festa, aquest cop de la mà de la paraula i la música que donà ritme sense restar força als repentistes . Moments d’interrelació amb el públic, de paraules creuades entre Tomasita i ‘Papillo’, de complicitats, humor i picardia. Tots els elements per abocar a l’orgasme final, amb la interrelació i glosat entre els repentistes cubans i els mallorquins representats per Xurí i Maribel, que es van atrevir a glosar amb català i amb el ritme cubà. Una conjunció de paraules, sentiments i complicitats que van traspassar l’escenari i van arribar al públic que sortir del glosafest amb llàgrimes als ulls i pell de gallina per  les emocions viscudes, a més d’un gran somriure a la cara de satisfacció per haver gaudit de tant gran ‘orgasme’ cultural.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'