Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Santa Margalida es bolca amb La Beata i ‘passa’ de les polèmiques polítiques pel vestuari de les autoritats

La Beata 2022 es va viure amb molt de sentiment i participació per part dels vileros, i segons l’organització més de 2.000 persones participaren a la processó. Tot un rècord de suport a una celebració popular que el poble va voler gaudir més enllà de les polèmiques polítiques després que l’Ajuntament volgués que les autoritats anassin vestides a l’ample amb roba tradicional mallorquina. L’objectiu municipal no tengué massa èxit i només alguns regidors de l’equip de govern i representants del PP en varen fer cas. De fet, més d’un batle i alt càrrec excusà la seva absència a darrera hora, i la graderia d’autoritats no s’acabà d’omplir. El que quedà clar és que el poble volia demostrar que la festa de Santa Catalina Tomàs forma part de la cultura vilera i quedà clar amb la participació.

Com molt bé reflectia el cartell de festes d’enguany -amb un fotografia de Mar Torrens-, “la gent fa dos anys que té la roba estesa i no se l’ha pogut possar. Enguany l’hem tornada a treure, rentar i orejar per poder-la lluir per la Beata. Això vol dir que la festa i el poble continua viu després de tres anys. He de dir que el cartell ha sabut reflectir molt bé aquest sentiment de poble”, explicava Miquel ‘Parragó’, una de les més de 60 persones que any rera any es posen al capdavant de la festa i sobretot de la processó i tot el que l’envolta. 

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'