Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Tanca la tenda Ca na Niell de Muro

Una tenda de roba amb 110 anys de nissaga familiar a Muro que ha atret clientes de tota l’illa

La botiga de roba Niell de Muro tanca una etapa comercial de més d’un segle de nissaga familiar aquest proper mes d’octubre. Margalida Niell Aguiló, amb 60 anys d’exercici comercial al capdavant de la botiga ha decidit retirar-se, no perquè estigui cansada, no! “perquè l’equip de dependentes- na Magdalena, na Marga i na Pepi- que fa entre 30 i 40 anys que estan amb jo, han decidit jubilar-se i jo vaig dir que també aplegaria amb elles. Als 71 anys no vull tornar a començar de bell nou amb nou personal”, explica na ‘Margarita’, com l’anomenen les clientes que, aquests dies, omplen encara més la botiga de roba de dona per tal d’aprofitar les darreres liquidacions abans que es faci el traspàs del negoci. 

El negoci, explica Margalida Niell, “el van encetar els meus padrins, concretament la padrina Margalida Aguiló. Ells es dedicaven a la venda de teles de roba i després van anar ampliant amb la venda de tovalloles, botons…”. El comerç familiar, sempre ubicat al costat de l’ajuntament, va passar a mans de la seva mare; “el meu pare era practicant de farmàcia, però el negoci anava creixent i al final tots dos s’hi van dedicar i jo hi vaig entrar a fer feina als 12 anys i als 16 anys ja era la madona”. 

Ca na Niell, com es coneix popularment la botiga de roba, atreu clients de tots els indrets de l’Illa; “tenim clientes de la contrada però també de Santanyí, Manacor o Palma, a més de clientes madrilenyes que estiuegen a Mallorca i cada estiu venen a fer alguna compra”

El secret és l’impuls i llançament que van fer del negoci els seus pares, seguint les premisses de simpatia i servei al client. Unes característiques que Margalida Niell ha mantingut i ha ampliat amb les de “professionalitat oferint un ampli servei a la clientela i també molta empatia amb els clients que amb els anys han arribat a ser amics de la casa”

Mentre les clientes es van provant i desprovant peces de vestir, na Margalida i les dependentes, no aturen de portar a cada una d’elles el que li pugui anar millor pel seu estil i per a l’ocasió que el volen fer servir. “No s’equivoquen gairebé mai de talla i dels gusts que tenim”, apunten aquestes. Encara que alguna fa incís en que na Margalida vendria el que fos. Fet que ella rectifica i matisa, que mai ven cap peça que trobi que a la clienta no li escau bé. Entre la xerrameca, na Margalida fa caixa, i continua atenent les clientes, ja que ella sempre té la darrera paraula quant al gènere que s’emporten o que els han servit i venut les dependentes. 

“Fa més de 40 anys que tenim multimarques, a més de roba de vestir a diari o per anar a festa”, apunta la comerciant, alhora que preserva molt bé la confidencialitat de les clientes així com les mil anècdotes que diu que li han passat, però que també es guarda. 

“Record quan venien els venedors de Catalunya a mostrar-nos les noves col·leccions a un hotel a Palma i quan ho havien tret quasi tot ens deien i “ara ve la col·lecció per les iaies”. Ara no hi ha iaies, ni roba per a persones majors, aquestes vesteixen prendes de moda a l’estil de cada persona”.

Arribat el punt del traspàs, aquest no ha estat complex, diu, “aquest és un punt de venda espectacular”, d’aquí que hagin estat tres els que hagin festejat el negoci. Na Margalida fins ara ha tengut una “jubilació activa”, ja només per seguir treballant al capdavant de ca na Niell, sinó també per la seva pròpia activitat més enllà del negoci.

  “Soc una amant de tot tipus de música i cada mes vaig a 3 o 4 concerts, a més soc una gran cinèfila. Els vespres no me rendesc i aprofit al màxim l’oferta cultural. Ara la podré intensificar, de fet ja he fet els abonaments al Teatre Principal de Palma, Inca i Manacor, tenc previst anar a un musical a Madrid i fer una ruta de museus. Podré gaudir més àmpliament de la família, amics i de l’oci”.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'