Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Torna el Gall de sa Plaça després de cinc anys de letargia

El Gall, aquesta figura esponerosa, elegant i que transmet una veu i cant propi que es deixa sentir, fou l’element que fa quasi vint anys va escollir Sa Plaça, precisament per distingir aquelles persones i col·lectius que dins un determinat cicle s’han fet sentir. De la mà de l’artista Jaume Poma, els Galls de Sa Plaça han agafat forma escultòrica i han esdevingut una marca pròpia de reconeixement. 

Val a dir que al llarg d’aquestes dues dècades poques han estat les dones, que de forma individual han rebut el reconeixement. La primera fou Antònia Frau, al capdavant de la lluita per evitar l’autovia Inca-Manacor, que al final no es va fer. S’ha de dir que també es va concedir el Gall a la polítca pollencina Malén Estrany (UM), però que per ordres de la seva cap, M.A.Munar, el va rebutjar. I ara li toca el torn a la periodista i corresponsal de TV3 a les Illes, Margalida Solivellas. El reconeixement a la seva trajectòria li arriba just quan ha clos 36 anys de carrera professional acostant la realitat de les Illes en català. 

La pandèmia ha retardat la darrera entrega, que serà el Gall número 17 de la col·lecció de Jaume Poma. Com es pot veure al ‘palmarès’ cada un dels personatges o col·lectius distingits han duit a terme accions en pro de la llengua, la cultura, el territori o l’educació. L’entrega dels Galls de sa Plaça esdevé, a més, un acte d’apropament de la revista amb la societat que l’envolta, més enllà dels lectors i suscriptors, i també motiu de festa entre la comunitat.

L’entrega del gall serà el pròxim dissabte, 11 de febrer, a les 19h al Museu Can Planes de Sa Pobla.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'