Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Una apotecaria ‘volant’ per Moscari

La farmàcia de Campanet viatja cada dia a la petita localitat veïna per dur la medicació als seus habitants

La farmàcia de Campanet viatja cada dia a la petita localitat veïna per dur la medicació als seus habitants

Un carretó de la compra negre amb llunes verdes és el contenidor farmacèutic que cada dia s’omple de medicaments a Campanet i viatja gairebé quatre quilòmetres fins arribar al llogaret veïnat de Moscari per distribuir-se entre el veïnatge. La iniciativa d’aquesta apotecaria ‘volant’ és de l’oficina de farmàcia de Campanet, que des de fa dotze anys està oficialment autoritzada per atendre una clientela moscarienca que està encantada amb l’esforç  i el tracte personal que reben. L’actual titular de la farmàcia, Margalida Gelabert, ha seguit impulsant el projecte que inicià la seva antecessora Maria Antònia Febrer. Actualment les encarregades de dispensar els productes necessaris a Moscari són Bel Mayol i Aina Maria Quetglas.

Mayol explica que el funcionament és molt senzill, “simplement, és com si fos una extensió de la farmàcia de Campanet. Feim el seguiment de la medicació que té assignada cada persona a la seva targeta sanitària, i cada dia es tracta d’omplir el carretó amb els productes i fer el trajecte fins aquí”. A més, poden rebre les comandes puntuals per telèfon o via missatges de whatsapp i el mateix dia ho afegeixen al carretó.

Exterior del local municipal, al carrer Sor Maria dels Dolors, que fa poc va estrenar la creu lluminosa de la façana.

Avui és divendres i l’horari de la farmaciola -així l’han batejada- és de les 11.30 a les 13h, ja que així coincideix amb les hores que el metge i l’infermera visiten al centre mèdic, ubicat al carrer Espanya. La resta de dies tenen horari diferent, però la gent de Moscari s’ho sap de memòria i no s’embullen gens. El dilluns, de les 11 a les 12, el dimarts de 9.30 a 11 -també coincideix amb la visita del metge-, el dimecres, de 16.30 a 17.30 h, i, finalment, cada dijous, de les 11.30 a les 13 h.

La població de Moscari és de mig miler d’habitants, però la clientela favorita de la farmaciola es restringeix a una cinquantena de persones majors, que valoren especialment poder tenir la medicació pràcticament a les portes de ca seva. Margalida és una veïna que no dubta en elogiar el servei i, sobretot, el bon tracte que reben. És una de les fixes, i asseguda al portal pot vetllar quan arriba el carretó i s’obren les persianes de la farmaciola. Confirma que “moscariencs de tota la vida són ben pocs”, i que al poble ara hi ha molts de nouvinguts. A l’estanc trobam na Cati, la madona, que ens diu que a Moscari tothom en parla meravelles de la farmaciola. I que entre setmana és una de les coses que dona vida al poble. 

Bel Mayol amb una veïna i clienta del poble.

Mayol explica que el tracte és molt proper i ja es coneixen de memòria els noms de les clientes, perquè, com ja es veu aquest matí, les dones són majoria a l’hora d’anar a cercar la medicació. I és que, recorda, el vincle amb la gent de Moscari és ben estret. Destaca que el servei de dilluns a divendres no s’interromp mai, i, per exemple, les setmanes de confinament per la pandèmia varen seguir complint l’horari, essent quasi l’única visita que arribava al poble

Bartomeu Noguera
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'