Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Univers Literari fa rodar una llibreria mòbil per onze pobles cada setmana

Serà la primera llibreria ambulant del país i cada setmana passarà el mateix dia i hora pel poble

Serà la primera llibreria ambulant del país i cada setmana passarà el mateix dia i hora pel poble

Aquest passat mes de maig s’han complert deu anys de la llibreria Univers Literari al centre d’Inca. La celebració del desè aniversari de la llibreria fou gairebé una excusa per presentar el nou projecte d’Univers Mòbil, que ha engegat aquests dies Miquel Prats, i que va sorprendre als convidats, encara que alguns d’ells ja en sabien cosa, però no l’havien vist. “Es tracta de la primera llibreria mòbil que hi ha al país i que recorrerà de forma setmanal diferents municipis de la contrada que no disposen d’aquest servei”, apunta tot entusiasmat el llibreter, que ja ha rebut moltes felicitacions pel nou projecte. 

La celebració de l’aniversari va sorprendre als convidats, molts lectors i clients d’Univers Literari i també diferents batles de la contrada que durant els darrers mesos han mantingut contactes amb Prats per tal d’engegar el projecte i fer que aquest comenci a ser una realitat aquest mes de juny. Entre els assistents hi eren a més del batle i regidors d’Inca, la batlessa de Llubí i el batle de Selva, a més dels batles pedanis de Caimari i Moscari. Així i tot, explica el llibreter, “van mancar alguns batles, com el de Costitx, que no va poder assistir a la presentació de l’ Univers Mòbil, però aquest ja ha fet la primera visita al poble, el dissabte dia 28 de maig”. I és que d’això es tracta el nou projecte de llibreria mòbil. Apropar el servei de la llibreria als pobles i als lectors i clients. 

Amb l’Univers Mòbil el que volem és acostar els llibres al teu poble”, diu Prats, que durant aquests anys de llibreter ha vist com molts dels seus clients es van queixant “de les dificultats per aparcar a Inca per accedir a la llibreria, on alguns hi venen de forma molt assídua i els suposa una gran despesa de temps”. Partint d’aquesta premisa va pensar “si als clients els costa tant venir, perquè no hi vaig jo, i a més talvolta faci clients nous, alguns, potser que fins i tot mai han trepitjat una llibreria”. I així va néixer la idea de la llibreria ambulant. Aquesta, matisa Prats, que ha estat l’artifex de tot el disseny de la furgoneta per tal que es pugui accedir a l’interior i consultar els llibres- uns 1500 volums-, “no vol ser una llibreria que s’instal·lia al mercat del poble i fa tota la tanda, com qualsevol altra venedor. No es tracta d’això! Sinó de fer una ruta circular i oferir el servei de llibreria a dies ja establerts a cada un dels municipis i durant un temps limitat de mitja hora. Els clients dels pobles, o els potencials clients sabran el dia i l’hora que de forma setmanal s’instal·larà a la plaça o indret acordat l’Univers Mòbil, perquè puguin venir a la llibreria a mirar, comprar o fer encàrrecs que el proper dia de visita s’els podrà servir”. 

En aquests moments la ruta circular, a raó de tres pobles cada horabaixa, està pensada per recórrer 11 municipis; des de Mancor, Selva, Caimari, Moscari, Campanet, Búger, Llubí, Costitx, Sencelles, Consell i Alaró. “A la ruta s’hi podrien afegir fins a 18 municipis, però de moment l’encetarem amb aquests 11”. Pel que fa als horaris aquests seran a partir de les 18h fins a les 20h, fins el 20 de setembre, fent una aturada a l’agost. Mentre, a la tardor l’horari s’encetarà a partir de les 16h. 

Pel que fa al fons de la llibreria, aquesta al final té una cabuda per a 1500 exemplars. “Amb el disseny que havia previst i que ha duit a terme el carrosser adaptant el vehicle amb diferents estands interiors i exteriors i amb fàcil accés a l’interior pels clients, pensava n’hi cabrien menys”, apunta Prats, alhora que explica; “com que la llibreria rodarà per a municipis d’interior promocionaré els títols en català i les edicions de llibres mallorquins. A més pens que també es podran promocionar més les edicions que es facin a cada poble i puguin anar rodant pels municipis veïns”. 

La ruta de l’Univers Mòbil ja s’ha encetat i el calendari pel mes de juny està establert amb una primera ronda inaugural amb més disponibilitat horària a cada poble per explicar el servei als veïns i als batles, molts dels quals han manifestat la bona aceptació del que consideren un projecte innovador i dinamitzador.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'