Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Agost en clau de música amb el festival de Pollença

El Festival de Pollença presenta un cartell de màximes figures de la música clàssica Giovanni Antonini, William Christie, David Afkham, Sergio Alapont i Gregory Ahss en són els directors. Camerata Salzburg, Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Simfònica Illes Balears i Il Giardino Armonico, en són les agrupacions  més destacades, de la 61a edició que  s’encetarà el 6 d’agost i es perllongarà fins el dia 27 amb el concert de clausura a càrrec de l’Orquestra Nacional d’Espanya, que retorna per segon cop al Festival després de  48 anys del seu primer concert.

Es tracta, segons detallà el director artístic del Festival, Pere Bonet, d’una edició plena de solistes-estrella de la música clàssica. Janine Jansen, Patricia Kopatchinskaja, Christian Tetzlaff, violinistes; pianistes com Kristian Benzuidenhout i Francesco Piemontesi; el trio format per la mezzosoprano Lea Desandre, Thomas Dunford al llaüt i William Christie al clavecí.

El concert inaugural, que com sempre es durà a terme en el Claustre del Convent de Sant Domingo anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica Illes Balears, amb Sergio Alapont com a director convidat i Kristian Bezuidenhout al piano. El Festival, apunten el director i responsables municipals, “aposta per una programació molt variada enfocada tant als residents com als que ens visiten, i que conjuga diferents estils musicals tot obrint el Festival de Pollença a nous públics”. És de destacar el concert familiar de dia 17 d’agost, enfocat com un encontre intergeneracional entorn de bandes sonores de pel·lícules, des de Star Wars, passant per 007, entre d’altres i que oferirà l’ orquestra de Cambra de Mallorca, sota la direcció de Bernat Quetglas. El concert té un caràcter solidari amb donatius de 10, 5 i 1 euros, segons les edats dels espectadors. La recaptació es destinarà a les diferents entitats socials del municipi. 

Entre les novetats d’aquest any del Festival, s’han de destacar les audicions que s’han duit a terme el llarg del mes juny. Aquestes s’han emmarcat dins la iniciativa ‘El Festival per a tothom’ que ha acollit un cicle d’audicions comentades i xerrades entorn de la música clàssica i de la programació del Festival a càrrec de Pere Estelrich.  “Una experiència molt positiva, que si bé a les primeres va costar arribar al públic, aquest al final s’hi va bolcar i ha quedat amb ganes per a l’any que ve”, apuntava la tècnica del Festival, Antònia Plomer, que també assegura que l’aforament del Claustre és de 710 places per concert i que les vendes i abonaments d’entrades duen molt bon ritme. 


Dissabte, 6 d’agost

A les 22h. Al Convent de Sant Domingo

Orquestra Simfònica Illes Balears

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

Sergio Alapont i Kristian Bezudenhout.

Dijous, 11 d’agost

A les 22h. Al Convent de Sant Domingo

Les arts florissants: les recettes de l’amour

William Christie, Lea Desandre i Thomas Dunford

Dissabte, 13 d’agost

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

A les 22h. Al Convent de Sant Domingo

Concert de piano

Francesco Piemontesi

Dimecres, 17 d’agost

A les 21h. Al Convent de Sant Domingo

Concert familiar: Star Wars i altres bandes sonores per a totes les generacions

Orquestra de Cambra de Mallorca amb Bernat Quetglas

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

Divendres, 19 d’agost

A les 22h. Al Convent de Sant Domingo

Camerata Salzburg

Janine Jansen i Gregory Ahss

Dimecres, 24 d’agost

A les 22h. Al Convent de Sant Domingo

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

Il giardino armonico

Giovanni Antonini i Patricia Kopatchinska

Dissabte, 27 d’agost

A les 22h. Al Convent de Sant Domingo

Orquestra Nacional d’Espanya

David Afkham i Christian Tetzlaff

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.
Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'