Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Arranca un nou Encontre de Compositors de la Fundació ACA de Búger amb dotze concerts d’octubre a desembre

Els concerts es duran a terme a la mateixa Fundació ACA, a la Fundació Miró, la basílica de Sant Francesc i al Teatre Principal, per on passaran diverses apostes musicals a l’avantguarda de la música contemporània.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Des de dia 7 d’octubre i fins dia 17 de desembre, la Fundació Musical ACA ofereix dotze concerts música contemporània en un festival que fa quaranta-quatre edicions ininterrompudes, el segon més antic de l’Estat. Els concerts es duran a terme a la mateixa Fundació ACA, a la Fundació Miró, la basílica de Sant Francesc i al Teatre Principal, per on passaran diverses apostes musicals a l’avantguarda de la música contemporània, sota la batuta de Jean Pierre Dupuy a la direcció artística; Medín Peiron, curador dels Encontres Electroacústics; i Antoni Rian com a coordinador.

El primer cap de setmana està dedicat íntegrament a la música electroacústica, acusmàtica i mixta. El dissabte 16 de desembre tenim, fora dels Encontres Electroacústics de Búger, però dins el marc general de l’Encontre de Compositors, al francés Denis Dufour, deixeble directe del fundador de la música concreta, Pierre Schaeffer, i segurament un dels compositors electroacústics més importants. L’autor, igualment, atendrà les vostres qüestions al dia següent, el diumenge 17 de desembre, a les 12.00h, a la Sala del Piano de Búger.

Destaca l’Ensemble Calliopée, un conjunt de música de cambra amb geometria variable, de dos a deu músics, format per artistes de nivell internacional que combinen les seves qualitats com a solistes i músics de cambra sota la direcció artística de Karine Lethiec. Una formació que, a més del concert a la Fundació Miró, també oferirà un concert per a famílies el dematí de dia 13 d’octubre.

El novembre serà el torn de Kathleen Balfe, amb una combinació de violoncel i electrònica, amb obres electroacústiques i poemes de Maria Cinta Montagut o Maria Attanasio, amb dues estrenes absolutes.

Un dels concerts més emotius serà el d’homenatge a Harry Sparnaay, el major intèrpret i precursor del clarinet baix en la seva dimensió d’instrument solista en un concert per a clarinet baix, orgue i electrònica, amb la participació de la vídua, Silvia Castillo, i el clarinetista Víctor de la Rosa. A la basílica de Sant Francesc de Palma.

El desembre serà el torn de Pilar López-Carrasco, al piano, que estrenarà obres de Marc Vidal i Raquel Quiaro, a més d’interpretar obres de Schoenberg, Boulez, Guinjoan i Messiaen.

La darrera part de l’Encontre de Compositors ve amb una sessió doble al Teatre Principal sala petita, a càrrec de Denis Dufour i Maties Far.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'