Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Binissalem s’endinsa en les seves arrels amb un cap de setmana d’estudis locals

Aquest divendres horabaixa i dissabte el matí tendrà lloc al casal de cultura can Gelabert de Binissalem les primeres jornades d’Estudis Locals que promou la delegació de l’OCB al poble amb l’Ajuntament.

Les sessions s’inicien a les 16.30 h del divendres amb l’acte de presentació i mitja hora després es faran les comunicacions d’Antoni Aulí ‘La depuració del magisteri’ i de Gabriel Martí al voltant del cinquentenari de la mort del mestre i pedagog binissalemer Bartomeu Oliver Orell.

Completa la jornada Francesca Mateu amb el ‘Feminisme a Binissalem’, Ivan Mendoza sobre els judicis d’esclaus, i Mireia Pol entorn del fenomen lingüístic binissalemer. Finalment, es presentarà el llibre de Gabriel Martí centrat en la figura de Bartomeu Oliver.

El dissabte començarà amb Antoni Pons i les transformacions territorials del poble d’ençà de 1956, Maria dels Àngels Pujadas parlant dels primers immigrants arribats a Binissalem entre 1930 i 1973, i Eusèbia Rayó que s’endinsarà en la temàtica de la violència contra les dones a partir del segle XIV.

Les intervencions que clouran les jornades seran de Valentí Valenciano sobre Joan Josep Amengual, i de Miquel Àngel Vidal, que versarà del món dels escriptors binissalemers nascuts entre el s.XVII i el s. XIX.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'