Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Combat de glosadors i trobada de gegants a Alcúdia per commemorar els 40 anys de l’Estatut d’Autonomia

Per commemorar els 40 anys de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia, així com la diada de les Illes Balears, avui dissabte es celebra a l’Auditori d’Alcúdia el Combat de Glosat de Picat, un concert que es realitza cada any per donar a conèixer al conjunt de la societat el cant oral improvisat com a element genuí, popular i tradicional de Mallorca.

L’Ajuntament d’Alcúdia fa XVI  anys que promou aquesta activitat  amb l’Associació glosadors de Mallorca. A l’acte hi participaran glosadors procedent eminentment de les Illes Balears, de Mallorca (Mateu Mates “Xuri”, Blai Salom i  Antoni Viver) i Menorca (Xavier TriaiIsmael Moll -guitarrista-, Sergi Vinent i Joan Moll). El concert és avui, dissabte, l’Auditori d’Alcúdia a les 20h i l’entrada és gratuïta. 

D’igual forma, a les 16h al Passeig Pere Ventayol, es durà a terme una Trobada de Gegants per celebrar el 40è aniversari de l’estatut i amb la participación de geganters venguts d’altres pobles de Mallorca, així com de Menorca i Eivissa. Durant l’acte la Colla de Geganters d’Alcúdia estrenarà dos nous gegants, que són una reinterpretació dels gegants que vivien a Alcúdia a mitjans segle XX.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'