Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

El pròxim 14 d’abril es commemora el 92è aniversari de la Segona República

Dia 14 de maig es recorda la segona República, en el seu 92è aniversari, amb una teringa d’actes i activitats commemoratives arreu de l’illa. A Sa Pobla, al bosc de la memòria, demà a les 19h, es llegirà un manifest de reconeixement a les víctimes.

A Pollença, a principi de mes es va iniciar la commemoració amb la inauguració de l’exposició “Les petites coses”, a l’espai Can Bum, i per demà divendres, a les 19h, hi ha previst un acte d’homenatge als republicans a la plaça del Seglars. Aquests actes s’enmarquen dins la 20a edició d’Abril de República, que continua al llarg de tot el mes, amb una presentació del llibre “Actes de les llibertats” i un concert, dissabte 22, a partir de les 19.30h, a Can Bum. Per concloure, el proper 29 d’abril, a les 10, s’ha organitzat una ruta guiada pel Moll de la República i la Guerra Civil. 

A Lloseta, el mateix dia 14, s’ha programat un acte commemoratiu a les 20h a Sa Mina, amb una conferència a càrrec de Cesc Busquets, arqueòleg i coordinador del Pla de Fosses, i Jordi Ramos, historiador i arqueòleg a la fossa de Son Coletes, a Manacor, on diumenge 16 es celebrarà un acte de record. 

Els actes s’estenen arreu de l’illa, com a Palma, on la CNT ha preparat unes jornades d’història social de cara als pròxims mesos, a la UIB, on dilluns 17 es durà a terme una conferència sobre la memòria d’Aurora Picornell, o Manacor, on també hi ha preparat un seguit d’actes i homenatges, en espacial a Son Coletes, on el pròxim 22 d’abril, a les 10.30 hores, es realitzarà una visita guiada a l’exhumació del cementiri.

Carme Contestí
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'