Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Inca es consolida com a capital de la Música Barroca

De la mà del músic Tomeu Seguí la ciutat acull per tercer any consecutiu un cicle de concerts per divulgar la Música Antiga i a més es complementa amb tres conferències i una matinal per apropar aquesta música al públic en general

Tomeu Seguí és l’ànima d’aquest festival de Música Barroca o Música Antiga, que segons ell mateix defineix, “és la que abarca fins a la mort de Bach el 1750”. I afegeix, “és aquella música que s’inclou dins un espai temporal amb uns criteris historicistes i uns instruments concrets”. Alhora explica com són d’importants els instruments que s’empren, “com el violí barroc que té les cordes fetes de budells, el que fa que tengui un so molt diferent a la resta”. 

Tomeu Seguí és natural d’Inca i també té arrels a Caimari, d’aquí que hagi escollit aquests dos indrets per divulgar, donar a conèixer i descobrir la música antiga. De fet des de fa 13 anys que du a terme un cicle de concerts de música barroca a Caimari, mentre a Inca enguany serà la tercera edició. Aquesta compta amb la implicació i col·laboració de l’Ajuntament des de l’Àrea de Cultura i també de la Fundació Cultural Es Convent. 

Seguí és organista i clavecinista, especialitzat en música antiga. Es va formar  a la Universitat de Saragossa i va perfeccionar els estudis a Milà i Suïssa. On es va especialitzar amb música antiga. Uns estudis que mai deixa de mantenir i de descobrir amb nous músics d’arreu.

Les seves interpretacions musicals aquest darrer any l’han portat a diferents països europeus, a Canadà i al Japó. Precisament fou en aquest darrer indret que va actuar davant 1000 persones, un fet, diu,  “que imposa”. 

El músic del clavicèmbal (que seria l’antecessor del piano clàssic) apunta al gran potencial que té Inca per a divulgar aquest tipus de música. “El públic que s’ interessa per aquest tipus de música és molt variat i cada cop és més nombrós”. 

El cicle de música antiga s’encetarà  el dia 15 de febrer amb una conferència a càrrec del musicòleg Pere Estelrich que disertarà sobre ‘Què entenem per música antiga’. La xerrada serà al Claustre a les 19,30h. Amb quest inici els organitzadors i l’impulsor volen divulgar la música antiga entre el públic en general per tal que es pugui sentir atret per assistir als concerts que es faran. Així hi haurà dues conferències més el dia 29 de febrer i el 13 de març a càrrec de J. A. Mendiola amb el títol ‘De Velázquez a Bach (1599-1750)’ i l’altra a càrrec de la doctora Aina Maria Escobar

El primer concert serà el dia 18 de febrer a les 11,30h, una matinal, a l’església de Sant Francesc amb Stanislay Surin com organista. “És un dels organistes més prestigiosos que ha actuat arreu del món i és consulent per la restauració d’orgues històrics”, explica Seguí. 

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

El cicle continuarà el dia 25 de febrer amb el segon concert a càrrec del quartet Ring Around. És un quartet de música vocal del Renaixement, i, és un concert que es farà al Teatre Principal, i inclourà vilanelles, amb coreografia. 

El 3 de març el torn serà pel duo Norbert Itrich. Aquest serà un concert que estrenarà l’espai de sa Quartera dins del cicle musical. A més oferirà una matinal a les 12 hores oberta i gratuïta per a tot tipus de públic que podrà gaudir de l’assaig pel concert del capvespre a les 18h. 

El 10 de març el Duo Fabio Ciofina i Alessandra Montani amb clavicèmbal i vioncel també actuaran a l’espai de sa Quartera. 

Mentre la clausura del cicle de Música Antiga el clourà el seu impulsor, Tomeu Seguí que oferirà un concert amb Clavicèmbal a sa Quartera a les 18h.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'