Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

La Coral poblera cantarà el Requiem de Fauré amb el pregó de Pasqua

El sus a les festes de Pasqua a sa Pobla, tornarà anar de la mà de la Coral poblera, previ el pregó que farà l’expolític local Jaume Font, a petició de l’associació de confraries del poble. 

Martí Sáez dirigirà una cinquentena de cantaires, entre ells tots els membres de la Coral de sa Pobla, a més d’altres contaires vinguts de pobles veïns, com Moscari, Campanet, Alcúdia o Pollença.

“Enguany- explica Sáez- durem a terme un concert extraordinari, que ja haviem pensat dur a terme abans de la pandèmia, però que per motius obvis va quedar aturat. Després de tres anys ens hem hagut de reciclar, ja que alguns cantaires s’han sentit envellits i han abandonat la coral, mentre altres s’han incorporat de bellnou i tots plegats hem hagut de fer una reordenació”. Aquesta, però, a dir del director i el president de la Coral, ha servit per tornar agafar embrenzida i continua amb l’aposta feta fa  tres anys per tal d’interpretar el Requiem del compositor francès Gabriel Fauré. “Es tracte d’un Requiem molt diferent als de Morzart, Verdi o Brahams”, explica Sáez. “Representa un traspàs més espiritual,  molt dolç i amb melodies meravelloses. Per a mí, a més, és especial perquè és la peça musical amb la qual me vaig estrenar com a director de la Coral de Manacor amb la Simfònica, quan just tenia 20 anys”. 

El concert el conformaran un quintet de corda, a més de dues trompes, orgue i una arpa, una soprano solista i un baríton solista i, per suposat, la Coral. El Requiem de Fauré consta de set parts que seran totes interpretades a l’església de sa Pobla el dissabte, 1 d’abril, i els propers dies 5 i 8 del mateix mes, dins el marc de les festes de Pasqua, a Pollença i Alcúdia respectivament, apunta el director.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'