Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

La Fira de ses Rondalles de Santa Maria reivindica aquest dissabte la cultura popular de Mallorca

L’associació cultural El Mirall, que publica la revista del mateix nom, i la Institució Francesc de Borja Moll, continuadora de la tasca d’aquest filòleg, faran reviure les Rondalles mallorquines d’en Jordi des Racó amb la Fira de ses Rondalles. Es durà a terme dissabte 16 de setembre, al llarg de tota la jornada, a diferents escenaris de Santa Maria del Camí, amb el suport dels ajuntaments de Santa Maria i de Manacor i del Consell de Mallorca.

Antoni Mir, de la Institució Moll, ha destacat que “Santa Maria és terra de llegendes i rondalles”, en presentar als mitjans de comunicació aquesta iniciativa. Hermosinda Mariño, directora general de Promoció Sociocultural del Consell de Mallorca, ha subratllat la “importància per a la cultura de Mallorca” de les rondalles, “transmeses de pares a fills”, i ha animat tothom a assistir-hi a la Fira. Paula Asegurado, regidora de Promoció Cultural i Econòmica de Manacor, ha ressaltat el vincle de mossèn Alcover amb el seu municipi, que aporta a aquesta celebració dues grans escultures de sengles rondalles, En Joanet de sa gerra i La flor romanial, de l’artista manacorí Antoni Galmés. Per últim, el batle de Santa Maria, Nicolau Canyelles, ha assegurat que “les rondalles donen molt de joc i les hem de conservar per a que les generacions futures en gaudeixin com ho hem fet nosaltres”.

La Fira de ses Rondalles es planteja com una iniciativa intergeneracional, perquè s’adreça a persones de totes les edats; intercultural, perquè pretén acostar-se a col·lectius de diverses cultures i procedències, residents a Mallorca; i interdisciplinària, perquè reuneix manifestacions de tota mena: contacontes, música i ball, gegants i capgrossos, tallers, gastronomia i paradetes i passejades.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'