Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

La fira de Sineu acollirà una mostra dedicada a la llana

Els productors d’oví veuen com cada cop se’ls paga menys per la llana provinent de la tosa, amb l’agravant que és un material que no es pot deixar sense retirar per la contaminació que suposa. I, a més, apunten, s’hi afegeix la  manca d’empreses comercialitzadores que estan dispostes a retirar la llana i enviar-la a la península, ja que a l’illa no hi ha una infraestructura per tractar-la i reutilitzar-la. 

De tot plegat la fira de Maig de Sineu, punt de trobada del món pagès i ramader, acollirà una mostra de les possibilitats i sortides que se li pot donar a la llana i qui és que treballa pel seu reciclatge i reutilització. 

Segons la regidora de fires, Xisca Ramis, situats a la zona alta del Fossar i davora el corral on cada any s’hi col·loquen els tonedors, enguany també hi haurà «un grup liderat per dones que vol revaloritzar la llana d’ovella, aprofitant-la al màxim, realitzant tasques de formació, assessorament i gestió».

Aina Canyelles, presidenta de l’Associació de l’Ovella Roja Mallorquina, explicarà les bones pràctiques a l’hora de tondre i com separar segons les diferents qualitats la llana. Cristina Ferrer i el seu equip de Reconatura, mostrarà les possibilitats i usos que es poden donar tant en el sector tèxtil, com els de decoració i de complements de moda. Sara Lechuga,a través de Fil de Bosc, aprofita les parts més brutes de la llana per realitzar compostatge i adobar posteriorment els camps de cultiu.

«Mitjançant aquestes pràctiques aprofitem tota la llana en la seva plenitud i la revaloritzem fins l’ultim flament», apunten

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'