Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

La represa del Much tornarà a colorejar Sineu

Demà, 8 d’agost, se celebrarà a Sineu un dels esdeveniments més esperats pels sineuers, el Much de Reig. Es tracta d’una neofesta nascuda fa prop d’una vintena d’anys gràcies als joves del poble, agafant molta força els darrers anys i convertint-se en una de les més multitudinàries del pla, reunint milers de joves d’arreu de l’illa. 

La festa comença al Puig de Reig, on es va a cercar el Much i seguidament es fa el pregó a l’ajuntament. En haver acabat es fa el dinar, on podem remarcar el dinar de les Meravelles amb la mucha i i després es recreen una sèrie de festes típiques com, l’encuentro on es troben el much i la mucha, el motoret de Llubí, el Txupinazo (Muhcinazo) de Pamplona, entre d’altres. Inicialment, l’únic personatge de la festa era el Much, però a cada edició s’han anat incorporant nous personatges i celebracions. No se sap si en aquesta edició després de dos anys hi haurà alguna sorpresa.

Enguany, els encarregats de donar vida al Much i la Mucha son els mateixos que la darrera edició, Llorenç Ribot Picornell i Neus Ribot Ferriol, els quals són elegits cada dos anys a través d’una votació popular. Degut a la gran massificació de gent, al 2019, el darrer any abans del covid, es va proposar anul·lar la festa ja que, segons els joves del poble, ja no tenia el mateix sentit, sinó que s’havia convertit en una festa més on no es podia disfrutar de l’essència. 

Però en lloc d’anul·lar-la, es va optar per canviar el dia de la festa, el qual inicialment era el 14 d’agost, passant al primer dilluns d’agost per tal que fos entre setmana i no hi pogués anar tanta gent. D’aquesta manera, també s’evitava que la festa interferís amb els actes que es celebraven el dia següent, 15 d’agost, en honor a la Mare de Déu de Sineu.

La represa de la festa significarà una ajuda pel sector econòmic del poble, així com la seva tradició, tot i que els sineuers estan preocupats per la quantitat de gent que pot anar-hi. De fet, se sap que s’han organitzat busos d’arreu de l’illa per arribar al poble, així com algunes oficines de Palma tenen lliure per poder anar a la festa.

Miquela Alomar

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'