Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

L’alzinar de Binissatí és l’espai màgic per la Festa des Jai 

Enguany, més que mai, el poble de Búger vol celebrar la Festa d’es Jai. Dissabte, dia 6 de maig, a les 10.00h es farà la rebuda de les autoritats per visitar la Fira de Búger. Hi haurà diverses actuacions per animar la Fira. L’horabaixa hi haurà una ballada popular organitzada per l’Obra Cultural de Búger i patrocinada per l’Ajuntament. I a les 20h es farà la lectura del pregó des Jai, a càrrec de la colla de xeremiers de Búger, Martí Cladera Sánchez i Miquel Perelló, un esdeveniment també organitzat per l’OCB i patrocinat per l’ajuntament, que es durà a terme a la Fundació ACA. 

Ahir dijous, 4 de maig, a les 20.00h, va tenir lloc la presentació del llibre de les VII Jornades d’Estudis Locals al jardí de can Dometo. Enhorabona a tots els qui han presentat les comunicacions, ja que gràcies a ells s’han pogut editar aquests estudis, que sens dubte, formen part de la història del poble.

El diumenge, dia 7, al bosc de Binissatí, es durà a terme el dinar del tradicional arròs. A les 16.30h arribada del Jai de la Fira de Sineu.

Fent una mica d’història, l’any 1979 l’OCB de Búger va voler recuperar aquesta festa, ja que feia prop de 40 anys que no se celebrava. Segons ens conta en Joan Pons, historiador i coneixedor de Búger, la Festa d’es Jai tenia lloc al bosc de ca’s Povil. Aquell dia hi va haver festa per tot el poble: amollada de coets, els xeremiers de Pina despertaven el poble, curses, ballades. Carreres de cintes i joies;  mentre preparaven la gran arrossada davall les alzines d’En Pep Fumeta. L’hora més esperada era l’arribada d’es Jai, l’amo en Guillem de na Xana que venia de la fira de Sineu tirant caramels i grapades d’avellanes.

Es Jai a Búger és sinònim de festa Major, compartida entre veïns i convidats a un indret de gran valor natural i paisatgístic, el bosc de Binissatí, on les alzines donen aixopluc i ombra als bugerrons que comparteixen dinar, companyonia i bulla.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'