Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Les faves són les grans protagonistes gastronòmiques del Dijous Gros

El Dijous Gros d’Inca te lloc el dijous després del primer diumenge del mes de maig, és a dir de la fira de Sineu. Aquesta diada consisteix  amb el mercat habitual dels dijous, que s’extén fins l’horabaixa, i s’acompanya d’un seguit d’activitats infantils i festives, per celebrar la jornada. 

“Amb les ganes de sortir al carrer per gaudir de la primavera que floreix s’ha recuperat el Dijous Gros” explica l’historiador i tècnic del Museu del Calça Biel Company Rubio “que, com l’espectacular Dijous Bo, parteix de l’essència que caracteritza Inca: ser un punt de trobada; amb els mercaders i firaires de sempre, però amb faves per menjar i activitats especials.”             

I és que la gran oferta gastronòmica és la protagonista de la diada, amb les faves com ingredient principal. Un total d’onze cellers i restaurants de la ciutat  oferiran plats amb faves, amb un gran ventall d’elaboracions aptes per tots els gusts, des de les més clàssiques, com el frit o les faves ofegades, a plats més avantguardistes, com el paté o les croquetes de faves. 

La celebració del Dijous Gros es va recuperar fa més d’una dècada, però és des de fa nou anys que una de les activitats centrals es va posar en marxa. El Dinar Popular de Bessons de Faves. Aquest es du a terme a la Placeta de l’Aigua i hi col·laboren des dels inicis el restaurant Can Ignasi i l’Associació Gastronòmica. Es tracte d’un dinar solidari, on els benificis es detinen al col·lectiu local ‘Punts en vida’. Per l’edició d’enguany tenen previstes les elaboracions d’unes 500 racions de bessons fava. Aquestes seran en gran part recollides per menjar-les a casa, mentre  que un centenar es compartiran a la placeta de l’Aigua. 

“El nostre objectiu és aconseguir una jornada festiva que atregui l’atenció tant dels inquers com dels visitants, gràcies a la implicació de totes les persones i entitats que fan possible aquest programa i a tots els restaurants que també contribueixen a impulsar el Dijous Gros”, destaca el regidor de Fires i Festes, Antoni Peña.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'