Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

L’Orquestra de Cambra de Mallorca tanca el seu cicle al Principal amb una òpera buffa

Dissabte 6 de maig l’Orquestra de Cambra de Mallorca tanca el seu cicle al Teatre Principal d’Inca amb la Serva Padrona, l’òpera buffa més famosa i representada de la Història, de Giovanni Battista Pergolesi.

En el seu moment, aquesta òpera còmica de Pergolesi creà un gran rebombori i provocà tota una revolució musical al segle XVIII, coneguda com la Querelle des Bouffons, que canvià el curs de la història de l’òpera occidental. Gairebé tres-cents anys després, La Serva Padrona continua divertint i captivant a tota classe de públic.

Mantenint aquest esperit revolucionari i transgressor de l’obra, l’espectacle proposa una lectura actual i feminista de l’òpera, que, jugant amb l’ambigüitat històrica, parla sobre el treball invisibilitzat de la dona, en concret del treball a la llar.

Serpina, la serventa del senyor Uberto, cansada de fer tota la feina de la casa i no rebre més que queixes i maltractes, aixecarà la veu i passarà a l’acció: idearà un pla perquè se li reconegui el seu valor i el seu rol dins la casa. Tot i la negativa del patró, aconseguirà convèncer-lo perquè es casi amb ella i aconseguir així l’anhelada igualtat.

Dirigida per Bernat Quetglas i amb la direcció escènica d’Ana Cuéllar, està interpretada pel baix-baríton menorquí Simon Orfila, en el paper d’Uberto; per la soprano Irene Mas, en el paper de Serpina i per l’actor Joan Servera, com a Vespone. Completen la fitxa tècnica, en escenografia i vestuari, Elionor Sintes; regidoria i assistència de direcció escènica, Carme Amengual i il·luminació, Marga Vicens

“La serva padrona” ja ha estat estrenada en el Teatre des Born de Ciutadella i en el Teatre Principal de Palma. L’èxit de públic i crítica ha estat unànime; tota una satisfació i aval per a Ana Cuéllar que firma la seva òpera prima. 

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'