Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Presenten el documental ‘La Germania, cas obert’ al Teatre Principal d’Inca

El Consell de Mallorca presenta avui al Teatre Principal d’Inca, ‘La Germania. Cas Obert’, El conseller Javier de Juan, ha mostrat la seva satisfacció per treure a la llum la revolta popular contra els estaments privilegiats que va tenir lloc a Mallorca en els anys 1521-1523. “Estam molt orgullosos de posar llum sobre aquests fets històrics que els guanyadors d’aquesta guerra civil que va tenir lloc al segle XVI varen intentar esborrar, amb una repressió tan cruel i llarga que gairebé no ha deixat cap rastre”

És una producció de La Perifèrica produccions en coproducció amb IB3 Televisió que ha realitzat el Consell de Mallorca amb la col·laboració de l’ajuntament d’Inca i el Teatre Principal d’Inca. “Vull felicitar a la productora de La Perifèrica per aquest treball d’investigació històrica i de recerca tan exhaustiu”, ha dit de Juan, qui també ha agraït la col·laboració a l’ajuntament d’Inca, Virgilio Moreno i al Teatre Principal i als 10 historiadors i experts que han participat en la realització d’aquest documental d’interès públic per poder conèixer millor la nostra història.

La Diada 2022 que coincideix amb els 500 anys de La Germania d’un esdeveniment que tot i ser poc conegut, va marcar una fita històrica a Mallorca. Aquesta revolta social dels menestrals de Ciutat i els pagesos de la part forana és el fil conductor dels actes de la Diada 2022 i varen ser també el fil conductor de l’acte central que va tenir lloc ahir diumenge i en el qual es va fer entrega dels premis, honors i distincions a persones i entitats destacades de la societat.

A més de la presentació d’aquest documental, entre les diverses activitats culturals organitzades pel Consell amb motiu de la Diada durant el mes de desembre també hi ha programades 12 visites teatralitzades basades en els fets de La Germania.

La peça audiovisual tendrà continuació en la mini-sèrie de dos capítols de 51 minuts que emetrà IB3 els propers dies 27 de desembre i 3 de gener. El Documental que s’estrena avui al Teatre Principal d’Inca a les 19,30 hores, té una durada de 55 minuts.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'