Sa Pobla ha donat la benvinguda a la nova parella de gegantets, la cantadora madò Antònia Buades i el ximbomber Toni Ballador, un dels fundadors de la Colla de Gegants, que han estat apadrinats per les colles de gegants d’Alcúdia i de Manacor. La presentació es va fer la setmana abans de la trobada de Gegants, que tindrà lloc el pròxim dissabte, 19 de novembre. D’aquesta forma, la Colla de Geganters de Sa Pobla incorpora dues noves figures, que permetran als més petits de la Colla començar a fer de portadors, ja que les figures s’han adaptat a una alçada màxima de 165 cm.
Tant Madò Buades, Perendenga, com Toni Ballador, son dues persones molt estimades pels poblers, i son un exponent de la cultura arrelada a la marjal poblera, que han portat com a bandera tant a dins com a fora del poble.
Biel Payeras, regidor de participació ciutadana, innovació i patrimoni, apunta que va ser un acte molt sentit i emotiu, per la participació dels familiars de madò Buades i de Toni Ballador, que van amenitzar la presentació amb gloses i ximbombes. A més, hi van intervenir l’escultor pobler encarregat de fer els caparrots, Andreu Company, així com els mestres artesans Manel Alba i Antònia Mateu, que van realitzar l’estructura i les vestimentes dels gegantets.
El mateix cap de setmana, 18, 19 i 20 de novembre, arriba a Sa Pobla la XXVII edició de la ja tradicional Trobada de Xeremiers i Fira de Lutiers. El divendres a la Fundació ACA de Búger, es donarà el sus amb el col·loqui a càrrec del cornamussaire Francesc Sans, que parlarà del seu primer projecte en solitari L’infinit. L’acte es complementarà amb el concert de dissabte, que tindrà lloc a les 22:00h a Sa Congregació, en el que Sans presentarà el seu treball, donant veu a les seves inquietuds més personals a través d’una cornamusa del segle XXI, amb arrels i sense complexes.
Torna el Menjar Bé a sa Pobla!
Des de l’àrea de Fires i Festes, la regidora Maria Magdalena de la Fuente, ha tornat a enllestir una nova edició del Menjar bé a sa Pobla. Enguany i, després de dos anys amb restriccions i on bàsicament l’oferta es va cenyir al menjar per endurse’n, 18 cafès i restaurants del poble tornaran a parar taula. Ho faran del 18 al 27 de novembre, coincidint amb el sus de les fires de tardor, primer amb la trobada de Xeremiers i Caparrots i el darrer cap de setmana amb la fira de l’arròs pobler.
És precisament aquest producte que es podrà degustar en diferents formats i sabors culinaris a la majoria d’establiments gastronòmics. “Enguany no ha estat una gran anyada per l’arròs bombeta”, explica la regidora que ha recollit el pols dels arrossers locals. Aquests són pocs, no més de mitja dotzena, que asseguren que tenen la collita venuda d’un any per l’altre. “Tenim clients fitxos, particulars, però sobretot botigues de productes gourmet i restaurants i també en venen a la menuda a alguns mercats i comerços locals”, expliquen.
Davant el preuat ‘or blanc’ de les terres de marjal, aquest cal cuinar-lo amb molta cura i passió, d’aquí que a l’oferta del Menjar bé es puguin trobar plats com l’arròs negre amb sípia i carxofes, l’arròs amb brou mariner, a més del característic arròs brut. I també algunes estravagàncies com l’arròs bomba amb llet de coco, vaïnilla i tap de cortí. O fins i tot, arròs vermell que acompanya al magret d’ànec amb reducció de taronja, o el risotto nero. Però al menjar bé pobler l’oferta va més enllà de l’arròs, amb molts de productes de la marjal.
Més informació a: https://www.sapobla.cat/index.php/component/k2/item/1064-menjar-be-a-sa-pobla
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió