Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Sa Pobla estrena un nou mercat de fruita i verdura cada dimecres matí

A partir d’ara, els diumenges els venedors de tèxtil del mercat retornen a la plaça Major i carrer de l’Església, devora la fruita i verdura, i la plaça del Mercat queda lliure com aparcament.

Sa Pobla estrena el mes d’octubre amb una sèrie de canvis a nivell de mercat i comerç, segons explica la regidora Maria Magdalena de la Fuente. Per tal de donar un millor servei als veïns i també per satisfer la demanda de venedors, a partir d’aquest mes d’octubre els dimecres, de 9 a 13h, la plaça Major acollirà un petit mercat de productes de la terra, fruita i verdura. Fa 60 anys ja es feia a sa Pobla un mercat els dimecres, però es va deixar perdre fa uns 20 anys.

Els germans Cantallops han estat uns dels venedors del primer dia. Asseguren que ha anat bé “perquè la gent pot comprar més tranquil·lament, mentre que els diumenges hi ha més trui i gent”. La regidora assegura que venedors d’altres productes ja s’han interessat en posar taula els dimecres, però de moment el mercat és “de producte bàsic, d’alimentació i del camp”.

També es van implementant els canvis al mercat dominical, després de la reestructuració que s’havia duit a terme arran de la pandèmia. Així, diferents venedors de tèxtil, que durant aquests dos anys s’han situat a la plaça del Mercat, retornaran a la plaça Major i el carrer Església, ja que es trobaven massa allunyats del nucli central del mercat dominical de fruites i verdures.

A més, explica De la Fuente, “mantenir tots els venedors a la plaça del Mercat suposa tancar aquest espai el dissabte horabaixa fins el diumenge horabaixa, amb la pèrdua d’uns 100 llocs d’estacionament pels veïns i clients dels negocis dels voltants”.  A la plaça del Mercat restarà el cocover i alguns venedors de roba, però sols ocuparan una part de la plaça deixant accessos i aparcaments lliures. 

El que també es consolida el primer dissabte d’octubre és la Fira d’Oportunitats, amb mig centenar de comerços que munten paradeta a la plaça Major, ofertant productes de corseteria, roba, sabates, estris de casa i decoració.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'