Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Sa Pobla recupera la memòria dels carabiners represaliats

Sa Pobla recupera la memòria de la guerra civil amb un recorregut a partir de la Causa 17/1936.  Dissabte 11 de març i sota l’organització de l’Arxiu municipal i la coordinació de Pere Perelló, es va dur a terme la primera ruta, que es repetirà aquest pròxim dissabte 18 a les 10h. Per més informació i reserves: ticketib.com.

La ruta començà a la plaça de la Concòrdia, passant per l’antic quarter dels carrabiners, on hi hagué una revolta. Devora correus, davant la casa d’un pobler que estigué amagat tres anys a ca seva; va continuar fins a la plaça, on vivia Pizà, un dels represaliats, d’una tropa de poblers que els primers dies del cop d’Estat de 1936 volgueren fugir un parell de dies del poble i anaren a resguardar-se devers les muntanyes d’Alcúdia… Un d’aquests, Jaume Serra, finalment seria executat per sentència judicial militar. El memorial es va cloure a Can Cirera Prim amb una ofrena floral a les víctimes. Tot plegat, apunta Tortell, que fou un dels narradors del fragment de la causa i de la carta de Francesc Gost, “es feu un repàs per diverses causes que posava de relleu una repressió tan dura com silenciada”.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'