Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Sa Pobla tria clamater i fa el primer fogueró

Avui es dona el sus al programa d’activitats de la festa de Sant Antoni poblera

L’endemà de la diada dels Reis, sa Pobla transmuda de pensament i de decoració, per donar pas a les festes de Sant Antoni. Així el dia 7 de gener a la parròquia tendrà lloc l’elecció del Clamater, el personatge que la revetla de Sant Antoni ferà el clam de Visca Sant Antoni just acabades les Completes. Fins dia 20 de desembre es poden presentar les diferents candidatures per ser elegit Clamater o Clamatera. La decissió final, però, la té la parròquia, l’Obreria de Sant Antoni i l’Ajuntament. 

És precisament avui, dia 7 de gener, quan comuniquen l’elegit per fer el clam. Alhora també aprofiten per fer el concurs per escollir tres nous dimonis dels onze que formen la colla i que cada any es van renovant. Amb aquestes eleccions queden inaugurades les festes de Sant Antoni. Però on realment es viu l’esperit santantonier, és just acabats els diferents sorteigs a la placeta de l’Església, on l’Obraria de Sant Antoni fa el primer fogueró, amb torrada i s’enceta el memorial Toni Socias ‘Teuler’. És el moment de trobada i d’afinament de les ximbombes i les veus de glosadors i cantadors que  no escatimen esforços per fer de la festa antoniana un vertader diàleg cantat, on no hi manquen les gloses picants, grosseres i crítiques, també gracioses i tradicionals.

Enguany s’han de tenir presents una sèrie de factors, fa dos anys que no hi ha hagut la trobada a causa de la pandèmia i són molts els que en tenen ganes, i l’altre s’enceta un any electoral, que segur que també serà motiu de moltes gloses.  El sus a la festa major d’hivern continuarà amb el correfoc i la cursa popular de sa Llego el dissabte dia 14 de gener. Mentre, la comissió de festes ja ha decidit que el piromusical es manté a la plaça Major el vespre de la revetla de sant Antoni, el 17 de gener, just després de Completes i del ball dels Caparrots.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'