Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Son Bielí es recupera com espai d’estades artístiques a Búger

L’espai de Son Bielí, seu de la Fundació ACA, situat a un enclavament prIvilegiat, amb vistes a tot el Pla de Mallorca i a les Badies d’Alcúdia i Pollença, recupera un dels seus objectius, “ser un espai per estimular la creació artística i lloc de residència per aquests creadors”, explica l’actual gestor de la Fundació ACA, Miquel Àngel Tortell

Així, mentre molts d’habitatges del poble es converteixen en lloguers vacacionals per a turistes, resta Son Bielí com a espai per a creadors. Les estances han estat al llarg d’aquests dos darrers anys rehabilitades i acondicionades de bellnou per acollir artistes, des de músics, poetes i grups d’intercanvi cultural o per dur a terme treballs i intercanviar experiències.

Son Bielí, diu Tortell, és un espai idoni per estimular la creativitat. Les cases disposen de cinc cel·les dobles, a més de dues cuines, una sala d’assaig, una sala de gastronomia i la Sala del piano, a més d’un ampli mirador i tot un espai verd que allunya als residents i estadans de qualsevol incursió molesta de renous o altres. 

Des de la Fundació a més es fan càrrec de la neteja i manteniment de les instal·lacions, alhora que si els residents ho demanen, també es fan càrrec de la manutenció. Els preus de les estades artístiques oscil·la entre els 40 i els100 euros per dia, en funció dels serveis que es demanin. 

Durant els darrers mesos s’hi han allotjat a Son Bielí músics estrangers i estudiants de fora que han format part de l’Orquestra de Cambra de Mallorca, també hi ha fet estada un productor alemany, membres de Pura Corda d’Holanda, així com diferents participants d’un projecte artístic europeu que es desenvolupa mitjançant Mallorca Literària. A més, l’ajuntament de Palma també ha reservat l’espai per dur a terme una estada creativa de projectes que impulsa l’àrea de Cultura. I aquest mes d’agost Son Bielí acollirà diferents músics i alguns professors provinents dels Estats Units que participaran a la propera edició del Festival de Jazz de sa Pobla i que impartiran master class.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'