Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Sus a les festes d’estiu amb més marxa que mai després de dos anys sense bulles massives

Els regidors de festes s’han hagut de posar les piles després de dos anys de letargia.

Els regidors de festes s'han hagut de posar les piles després de dos anys de letargia.

Després de dos anys de letargia, els regidors de festes, s’han hagut de posar de bell nou les piles i començar a recuperar actes, concerts, trobades, curses… per omplir un programa vistós i sobretot engrescador, que és el que sembla que volen els veïns, sobretot el sector més jove. Així tots, tant els que enceten les festes per Sant Joan, com els que les celebren el mes d’agost, ja han posat la maquinària en marxa. I amb cura i alguns canvis els que duen a terme celebracions més massives, com puguin ser els Moros i Cristians de Pollença, o el Much de Sineu. 

Els que també fa setmanes que treballen a fons són les diferents empreses que es dediquen a l’organització d’espectacles festius, i a més són les encarregades de proporcionar tot el que envolta a la lluminotècnia i els equips de so als diferents espais festius. 

Sant Joan és la fita que dona el sus a les festes d’estiu. Muro i Mancor, són els municipis de la contrada que el tenen per patró i com a tal ja tenen enllestida la programació festiva. A Muro, a dir del regidor de festes, Antoni Serra, “hi haurà quatre vespres musicals, la nit jove, amb Enrokats i Circo, la verbena, la festa Flower Power, i concerts com el de Marina Rossell”. A més Muro recupera tots els actes festius que a causa de la pandèmia es van suspendre, des de les 40 voltes, el Uep tu me sones! i l’espectacle dels Dimonis a la plaça de Toros, on també el cavallistes hi duran a terme la seva desmostració. 

Guillem Villalonga, batle de Mancor, també garantitza una festes de pinyol vermell per Sant Joan, amb el retorn de la “Moguda Mancorina i l’espectacle dels Cavalls de Menorca. Verbena i geganters”, tot de bellnou a la plaça del poble. 

I amb aquest ritme es preparen a Búger i Alcúdia, per celebrar sant Pere. Però també ja han convocat eleccions pels càrrecs de Joan Mas, Dragut i l’Ajuntament Vella a Pollença, donant així normalitat a la celebració dels Moros i Cristians per la Patrona, el 2 d’agost. Així i tot hi haurà canvis per la nova normativa que prohibeix l’ús d’escopetes al ‘combat’ d’aquí que s’empraran trabucs. La Fundació Muchal de Sineu, que celebra una de les festes més massives de l’estiu, en ple agost, avalua com regular aquesta massificació, des de la implementació de polseres, com fan a Sóller, o que sia l’ajuntament que reguli la disbauxa de l’horabaixa, que es preveu ‘Multi- Mucal’.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'