La cita gastronòmica i culinària per encetar el mes de juny és de bell nou a sa Pobla. El divendres 3 i el dissabte dia 4 de juny l’horabaixa i a la plaça Major, 26 establiments de restauració locals muntaran paradeta per oferir des dels plats més tradicionals cuinats amb patata, com ensaladilla, coca de patata o bunyols, fins a innovacions que fins el darrer moment els cuiners guarden amb zel.
Si als inicis de la mostra, ja fa una dècada, va sorgir la ‘bomba de patata’ com a revolució gastronòmica entorn d’aquest tubercle, amb el temps els restauradors s’han esforçat per satisfer els paladars més exigents amb noves creacions culinàries. La fira gastronòmica de la patata torna amb força, segons apunta la regidora del ram, Maria Magdalena de la Fuente. “Després de dos anys d’aturada, enguany hi ha cinc nous establiments que hi participaran. A més han confirmat altres empreses com la matança de Crestatx, dues bunyoleres, a més de col·lectius locals com Gent com tu i el Jardí Màgic”.
Segons De la Fuente, a part dels restauradors que participen a la Plaça, on realment es durà a terme la fira, amb videos i música ambient, molts altres establiments, bars i restaurants, també s’adheriran a la mostra gastronòmica des de les seves seus. “No tothom disposa del personal per poder atendre a casa i a la plaça i han decidit no ser presents a la mostra, però síparticipar-hi amb diferents plats”, explica la regidora.
La mostra vol coincidir amb la fi de la temporada d’exportació de la patata a Anglaterra i altres països d’Europa. Enguany diferents circunstàncies han fet que la campanya sia irregular
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió