Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

A Muro esperen la visita del Secretari d’Estat per ‘salvar’ Capellans

La darrera notificació de Costes afecta a 20 casetes i tres restaurants.

La darrera notificació de Costes afecta a 20 casetes i tres restaurants.

El proper dia 6 d’abril està prevista la visita del Subsecretari d’Estat del Ministeri de Medi Ambient a la zona de Capellans. La visita, segons el batle, Miquel Porquer, s’emmarca en el compromís que es va adquirir per part de la Demarcació de Costes, depenent de Madrid, de no dur a terme cap determinació concloent sobre el nucli de Capellans sense haver-lo visitat. 

Així i tot, des de l’Ajuntament es mostren preocupats ja que just abans de tancar la visita del Subsecretari d’Estat de Madrid, Costes els ha remès una nova notificació i planimetria del domini públic-terrestre que afectaria a la zona de Capellans. 

Segons fonts municipals “aquesta nova planimetria seria similar a la darrera que ja van presentar, i no hauria tengut en compte les al·legacions que va presentar l’Ajuntament, conjuntament amb els veïns i els titulars dels restaurants també afectats”. 

Si és així, 140 casetes de Capellans quedarien fora de la zona de domini públic terrestre de Costes, però altres 20 casetes, més els tres restaurants a primera línea de la mar, sí que passarien a estar sota la zona de domini de la Demarcació de Costes, sent aquest organisme el que decidiria quina activitat es pot dur a terme, si s’han d’eliminar aquestes edificacions, o si se’ls dona concessions temporals per seguir sent explotades i habitades. 

El batle ha manifestat que “ara són els serveis jurídics de l’Ajuntament que avaluen la nova proposta que ha remès Costes, per saber com hem d’actuar. El que sembla és que no han tengut en compte les al·legacions presentades”. Porquer ha manifestat que un cop  el serveis jurídics avaluïn la nova resolució es convocarà una reunió amb veïns, la comissió de Capellans i els restaurants per saber com actuar. 

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'