Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Alaró aprofitarà l’aigua de la Font de Ses Artigues per al subministrament de la xarxa municipal

El municipi d’Alaró aprofitarà l’aigua procedent de la Font de Ses Artigues per al subministrament de la xarxa municipal. L’Ajuntament ja ha rebut el vist i plau del Govern Balear a la recepció de 192.000 euros procedents de fons europeus, que cobriran una part important dels 450.000 euros que costarà l’obra i en els quals també es compta una ajuda del Consell d’uns 55.000 euros.

Segons explica el batle, Llorenç Perelló, “l’objectiu d’aquesta obra és triple i està relacionat en tots els sentits amb el fet de garantir la sostenibilitat d’un bé sensible com és l’aigua”.

Perelló comenta que “gràcies a aquesta canalització es reduirà l’extracció de l’aigua del subsòl, la qual cosa implica també reduir l’explotació dels aqüífers. Indirectament, també es reduirà de manera rellevant el consum energètic dels pous que actualment extreuen l’aigua per al subministrament del poble. A més, es deixarà d’abocar aigua aprofitable al torrent que només s’ha de filtrar i potabilitzar”.

El projecte té una gran importància per al municipi. I és que si el consum total aproximat d’aigua en el nucli urbà és d’unes 350.000 tones anuals, des de la Font de Ses Artigues es realitzaria una aportació d’unes 70.000 tones anuals a la xarxa municipal, un 20% del cabal total.

L’Ajuntament ja té llest el projecte de canalització i s’estima que es podrien iniciar les obres abans de finalitzar el present any. De fet, es començaran de forma immediata tots els tràmits ambientals necessaris i autoritzacions de diferents administracions. A més, en la font es disposa d’una planta potabilitzadora que actualment està aturada i que es podria posar en marxa de seguida que la canalització estigui operativa. Aquesta planta va ser construïda gràcies a fons europeus.

Això es junta a les obres de restauració de la séquia de la Font de Ses Artigues al seu pas pel carrer Blanca de Son Penyaflor, que ha iniciat l’Ajuntament, i que hauran suposat una inversió aproximada de 13.000 euros, la major part dels quals, han estat aportats pel Consorci Serra de Tramuntana. Aquesta intervenció consisteix en recuperar el traçat històric d’aquest element patrimonial que abastia d’aigua originalmente a tota la vila d’Alaró. Es tracta d’un element de gran valor, ja que la séquia estava ja documentada en temps de Jaume I.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.
Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'