Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Amplien el catàleg d’edificis protegits de Santa Margalida en quinze nous expedients

L’Ajuntament ha catalogat sis habitatges de can Picafort, altres tres al nucli de Santa Margalida, a més de la casa de can Barry i altres cinc elements etnogràfics o arqueològics ubicats a diferents indrets del terme

Encara que podrien ser molts més, segons apunta el tècnic de Patrimoni, Miquel Àngel Sastre, l’Ajuntament va avançant en la catalogació i protecció d’edificis emblemàtics del terme, a més d’altres elements d’interés històric o etnogràfic. 

Així en aquesta nova tanda són 15 els elements que han passat a engrossir el catàleg de patrimoni municipal amb diferents graus de protecció. D’aquests hi ha un seguit de casetes d’estiueig  i amb una arquitectura singular i que marca una època a Can Picafort; les cases a l’Avinguda dels Anglesos, 1 i 2; la casa al Passeig Mallorca, 2; la residència  de can Picafort a l’Avinguda dels Anglesos, 999. Aquesta es va construir amb finalitats turístiques per acollir funcionaris de tot l’Estat; Can Trias al Passeig Colom, 18. 

Al nucli de Santa Margalida hi han inclòs el Quarter de la Guàrdia Civil, a la carretera d’Artà, 4; l’edifici que acull l’Escola de Música, al carrer Joan Ordines,8; l’edifici de ca ses Monges, al carrer Joan Monjo March, 2; a més del mur de l’escalonada de l’església entre els carrers Vicari Ramis i Baltasar Calafat. 

Entre els dos nuclis poblacionals també han catalogat la casa del músic i compositor John Barry, can Barry, situada damunt un turó. Aquesta edificació està actualment fora d’ordenació i amb construccions al·legals i s’ha arribat a un acord amb la propietat per, mitjançant la catalogació, poder legalitzar-la i alhora concertar visites obertes al públic.

La resta d’elements a protegir són la Creu de can Verdal, la Font de Femenia, el Pou del camí de la mar, una estructura romana a ses Escorxes i sa Pedrera Forada ubicada dins la finca pública de Son Real. 

La protecció de tots aquests elements permetrà la seva restauració, en alguns casos, a més de la seva conservació i també divulgació com a bens públics i a l’abast dels veïns per tal que els puguin visitar i gaudir, apunta el tècnic.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'