Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Amplien el catàleg d’edificis protegits de Santa Margalida en quinze nous expedients

L’Ajuntament ha catalogat sis habitatges de can Picafort, altres tres al nucli de Santa Margalida, a més de la casa de can Barry i altres cinc elements etnogràfics o arqueològics ubicats a diferents indrets del terme

Encara que podrien ser molts més, segons apunta el tècnic de Patrimoni, Miquel Àngel Sastre, l’Ajuntament va avançant en la catalogació i protecció d’edificis emblemàtics del terme, a més d’altres elements d’interés històric o etnogràfic. 

Així en aquesta nova tanda són 15 els elements que han passat a engrossir el catàleg de patrimoni municipal amb diferents graus de protecció. D’aquests hi ha un seguit de casetes d’estiueig  i amb una arquitectura singular i que marca una època a Can Picafort; les cases a l’Avinguda dels Anglesos, 1 i 2; la casa al Passeig Mallorca, 2; la residència  de can Picafort a l’Avinguda dels Anglesos, 999. Aquesta es va construir amb finalitats turístiques per acollir funcionaris de tot l’Estat; Can Trias al Passeig Colom, 18. 

Al nucli de Santa Margalida hi han inclòs el Quarter de la Guàrdia Civil, a la carretera d’Artà, 4; l’edifici que acull l’Escola de Música, al carrer Joan Ordines,8; l’edifici de ca ses Monges, al carrer Joan Monjo March, 2; a més del mur de l’escalonada de l’església entre els carrers Vicari Ramis i Baltasar Calafat. 

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

Entre els dos nuclis poblacionals també han catalogat la casa del músic i compositor John Barry, can Barry, situada damunt un turó. Aquesta edificació està actualment fora d’ordenació i amb construccions al·legals i s’ha arribat a un acord amb la propietat per, mitjançant la catalogació, poder legalitzar-la i alhora concertar visites obertes al públic.

La resta d’elements a protegir són la Creu de can Verdal, la Font de Femenia, el Pou del camí de la mar, una estructura romana a ses Escorxes i sa Pedrera Forada ubicada dins la finca pública de Son Real. 

La protecció de tots aquests elements permetrà la seva restauració, en alguns casos, a més de la seva conservació i també divulgació com a bens públics i a l’abast dels veïns per tal que els puguin visitar i gaudir, apunta el tècnic.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.
Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'

Calendari Mallorquí

El 'parenòstic' començarà a distribuir-se aquestes setmanes als punts de venda habituals

Afers i gent

Mestre Antoni Bissanyes, de Pollença, diu adéu a cinquanta anys de pastisser

Aquí i ara

Els batles fa setmanes que pressionen per accelerar les autoritzacions de Costes, els ‘xiringuitos’ es victimitzen i preguen que es faci ulls grossos a...

Àgora

Jeroni Salom a l'Àgora de Sa Plaça