Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Aprovada la planta desnitrificadora de Búger que posarà fi al problema històric de l’aigua

L’Ajuntament espera que enguany ja podrà comptar amb el funcionament de la planta desnitrificadora que solucionarà un dèficit històric que ha tengut la localitat amb la deficient qualitat de l’aigua. El batle, Pere Torrens, assegura que el projecte està enllestit i ara simplement s’està pendent del vistiplau del Consell de Mallorca -que subvencionarà l’obra- per  iniciar el projecte de construcció: “En rebre la comunicació del Consell es posarà immediatament tot en marxa i esper que en pocs mesos ja estigui enllestit i en funcionament”. La planta té un pressupost de 236.000 euros.

“El problema és històric -afegeix el batle-i està relacionat amb els nostres veïnats de Sa Pobla, tenim dos pous amb nivells de nitrats que són més alts del que es permet i només un pou d’aigua bona perquè prové d’un altre aqüífer”. El que ha fet l’Ajuntament és informar-se amb tècnics dels sistema de desnitrificació més modern i eficient, i finalment han trobat la planta que s’adapta a les necessitats. “Amb aquesta planta en funcionament es podran regenerar els aqüífers i tendrà beneficis per la gent de Búger, ja que la concentració de nitrats pot provocar a la llarga problemes de salut”.

Aquesta serà l’obra estrella del mandat de Torrens, però comenta que en els mesos que queden fins a les eleccions també vol engegar projectes de sembra d’arbrat al carrer Major, comprar un solar de per fer una plaça i fer un aparcament pel cementeri.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'