Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Cáritas obre a Inca el centre de dia ‘Pere Pascual’ per a persones en risc d’exclusió social

Es ret homenatge a Pere Pascual, una persona “clau a favor dels col·lectius més desfavorits”

Càritas Mallorca ha obert un nou centre de dia per donar atenció a persones que estan en situació d’exclusió social i residencial. El centre s’anomenarà Pere Pascual per retre homenatge a una figura clau a favor dels col·lectius més desfavorits i que morí aquesta setmana. Una persona que ha donat suport als projectes que des de Càritas Mallorca s’han impulsat a Inca, com el Menjador Social “Sor Isabel Bonnín”, el projecte d’habitatge d’acollida “DOMUS” i aquest centre de dia. Tres iniciatives que han estat realitat gràcies al compromís i la cessió de l’espai per part de Pedro Pascual, fundador de la cadena hotelera Viva.

A l’acte d’inauguració del centre hi han estat presents el Bisbe Mn. Sebastià Taltavull; el batle d’Inca , Virgili Moreno; la directora de Càritas Diocesana de Mallorca, Esther Romero; la representant de la Fundació La Caixa, Marta Llompart; el rector de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu , Carles Seguí; entre altres autoritats. S’ha volgut destacar generositat de Pere Pascual i de la seva família que han estat presents a l’acte.

El centre obrirà de 9.30 a 17h de dilluns a dissabte. Des de primera hora s’oferirà un servei de menjador amb un primer berenar i que es repetirà a l’horabaixa fins les 17h, un espai on no només s’oferirà menjar i beguda calenta o freda, sinó que serà un lloc de socialització amb altres persones. Aquest servei es complementarà amb el servei de menjador que s’ofereix cada dia i del qual es beneficien unes 120 persones diàries , tant a nivell domiciliari com també al propi menjador.

El centre de dia contempla també  un servei d’higiene personal on les persones usuàries podran fer us de les dutxes i se’ls oferirà un kit de xampú, gel i tovallola. Aquest servei també inclou la bugaderia on les persones podran utilitzar la rentadora, assecadora i roba neta en cas de necessitat. Hi haurà també un servei de perruqueria i barberia per millorar l’aspecte personal.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'