Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Comencen a Can Picafort una campanya per controlar els rent a car

S’inspeccionarà que les empreses no aparquin més de tres vehicles al carrer

S'inspeccionarà que les empreses no aparquin més de tres vehicles al carrer

La manca d’aparcaments a Can Picafort ha fet que l’Ajuntament i la Policia Local hagin iniciat una campanya de control de les oficines de lloguer de vehicles. En un primer moment es tracta de determinar quantes de les empreses tenen llicència per realitzar aquesta activitat al municipi. 

A la vegada, s’adverteix que segons la normativa cada empresa de ‘rent a car’ només pot tenir un màxim de tres vehicles estacionats a la via pública. Aquestes setmanes ja s’han detectat irregularitats i s’han obert diversos expedients sancionadors a empreses del sector que, o bé operaven sense llicència, o tenien un excés de cotxes aparcats al carrer.

Des de l’Ajuntament s’assenyala que a l’actualitat a Can Picafort hi ha 20 oficines que ofereixen el servei de lloguer de cotxes. El problema ve quan moltes d’elles no tenen el portal obert al públic, sinó que simplement fan la feina de posar a disposició del client el vehicle que ha llogat. Això fa que moltes vegades els carrers propers a hotels o zones de lloguer vacacional estiguin plenes de cotxes estacionats preparats per l’empresa per futurs clients. Aquest sistema dificulta el control municipal, ja que no troben al personal de les oficines i si s’han de dirigir als responsables, el domicili social és a altres ciutats d’Espanya on ho tenen tot centralitzat.

La solució segons el batle, Joan Monjo, és, en primer lloc, que es regularitzi la situació i només puguin treballar les oficines que tenen la llicència activa. A partir d’aquí, el més lògic, assegura, seria que si tenen una flota de molts vehicles, “lloguin un solar per exemple del polígon com a base d’aparcament de cotxes, que és el que es fa a altres municipis”. En cas contrari, seran sancionats per realitzar una activitat econòmica irregular a l’espai públic.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'