Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Des de l’1 de juny fins el 30 de setembre sols es podrà accedir a Formentor en bus

Mobilitat i Infraestructures, en coordinació amb la Direcció General de Trànsit, ha acordat noves mesures per controlar l’accés de vehicles a la península de Formentor, que començaran el dia 1 de juny i es perllongarà fins al 30 de setembre, ambdós inclosos; una ampliació de dates respecte a anys enrere, per tal d’adaptar-se a l’allargament de la temporada alta.

Durant aquest període, l’accés a la península de Formentor estarà restringit des de les 10 fins a les 22.30 hores, com ja es va ampliar l’estiu passat, per tal d’evitar els comportaments incívics que fa dos anys, quan la mesura arribava fins a les 19 h, es produïen. En concret, s’estableixen dos nivells de restricció per on només podran circular vehicles autoritzats, transport públic, serveis d’emergències i bicicletes. El primer nivell comença a la rotonda del Port de Pollença i es perllonga fins a la platja (aparcament de l’hotel). I el segon, des de la platja fins al far. Els vehicles autoritzats només podran aparcar a les zones habilitades i estarà prohibit aparcar als vorals de la carretera.

Des del departament de Mobilitat i Infraestructures expliquen que amb aquesta regulació es pretén protegir un espai sensible mediambientalment i amb alts valors paisatgístics, per la qual cosa es recomana fer ús del transport públic per arribar a Formentor.
En coordinació amb la DGT, s’han començat les feines per a instal·lar barreres automàtiques per tal de controlar amb major eficiència l’accés i donar una millor informació als usuaris. A més, es reforçarà la senyalística amb càmeres i pantalles informatives. Les barreres s’obriran automàticament si queden places disponibles als aparcaments, i es tancaran quan l’aforament estigui complet.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'