Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

El Consell anuncia als batles una inversió extra de 60 milions per pal·liar els efectes de la guerra

L’Auditori del Parc Bit de Palma ha acollit una sessió extraordinària de l’Assembla de Batles i Batlesses de Mallorca, presidida per la presidenta Catalina Cladera. La trobada s’ha convocat de manera extraordinària per tal d’explicar les mesures del Consell per pal•liar els efectes econòmics, humanitaris i socials provocats per la guerra a Ucraïna.

El Pla Mallorca de resposta l’impacte de la guerra d’Ucraïna inclou 23 mesures immediates que mobilitzen més de 44 milions d’euros per protegir famílies, empreses i sectors productius. D’aquests 44 milions, més de 33 es destinen de manera directa als ajuntaments, i sumats als 27 del Pla d’inversions per a obres de competència municipal i de les actuacions subvencionades dels PAESC (Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima), signifiquen més de 60 milions d’euros d’inversió directa als municipis per mitigar els efectes socials i econòmics de la Guerra d’Ucraïna.

«Igual que ja hem fet en pandèmia, al Consell mobilitzam tots els recursos disponibles per fer front als efectes econòmics i socials de la guerra, i ho feim des del municipalisme, fent feina  amb els ajuntaments, invertint en els municipis i donant-los eines per mitigar aquest impacte, tant a nivell econòmic com social i humanitari», ha expressat la presidenta Cladera. 

«Estam mobilitzant 60 milions d’euros que van directament als municipis», ha dit la presidenta. «Ho feim amb mesures dirigides específicament a mantenir l’obra pública per protegir empreses i treballadors, com els 5 milions per compensar l’encariment de preus de material, invertint 18 milions en millora de la circularitat turística i 5’2 milions per a instal•lacions esportives municipals, a més d’una altra aportació extraordinària de 5,4 milions als serveis socials municipals perquè puguin afrontar l’argument de demanda social i atendre persones desplaçades», ha conclòs. 

D’altra banda, Cladera també ha explicat que el Pla Mallorca de resposta a la Guerra d’Ucraïna servirà de base per a un protocol de compromisos conjunts del Consell de Mallorca i la FELIB en matèria econòmica, social i humanitària, tal i com ja es va fer en el pla de recuperació de la pandèmia, en què la institució insular i els ajuntaments treballaren plegats i que ja s’està elaborant, després d’una reunió amb el president de la FELIB per acordar mantenir aquesta col•laboració.

En el marc d’aquest Pla de xoc impulsat pel Consell de Mallorca, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha presentat una inversió de 5 milions d’euros i una clàusula per pal•liar l’alça dels preus dels materials i assegurar centenars de llocs de feina.

Iván Sevillano ha explicat que, per pal•liar les conseqüències econòmiques de la guerra d’Ucraïna que posaven en risc l’estabilitat laboral de centenars de persones del sector de la construcció, «hem injectat 5 milions d’euros per minvar les conseqüències de l’alça de preus dels materials i també hem presentat una clàusula que farà de balança, perquè l’increment dels preus no només recaigui sobre l’empresa i, per extensió, sobre els treballadors. Estam contents perquè ha tingut una bona rebuda per part del sector». 

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

A més, el conseller també ha presentat un Decret que s’aprovarà en el següent ple del Consell de Mallorca per a l’aplicació dels decrets a la institució insular, que fa uns dies el Govern de les Illes Balears va assolir de l’Estat, relatius a l’adopció de mesures en matèria de contractació pública a conseqüència de la crisi econòmica i social.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'