Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

El Consell destina 900.000 euros a sa Pobla per remodelar el museu Can Planes i el passeig del Tren

La presidenta Cladera destaca que aquesta legislatura la institució insular ha invertit 3,2 milions d’euros a sa Pobla

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha visitat el seu poble per anunciar la inversió de 900.000 euros en dos projectes que suposaran la millora del museu Can Planes i l’embelliment del passeig del Tren. Es tracta de dos projectes impulsats pel Consell i l’Ajuntament de sa Pobla i finançats per fons NextGeneration i la Borsa d’Allotjaments Turístics. Cladera ha destacat que durant aquesta legislatura la institució insular ha invertit 3,2 milions d’euros al municipi.

Cladera, juntament amb el batle Llorenç Gelabert, han informat d’aquests projectes que superen els 900.000 euros entre els dos. “Són inversions que necessita sa Pobla, van molt lligades a la sostenibilitat turística i ajudaran a que el municipi sigui més atractiu per als visitant, al mateix temps que milloraran la qualitat de vida dels residents” ha expressat la presidenta.

Un dels projectes és el de millora i revalorització de l’Espai Can Planes, impulsat i tramitat per l’Oficina de Fons Europeus del Consell en col·laboració amb l’ajuntament. De fet, és un dels 12 projectes del Consell finançats amb fons europeus Next Generation per a destinacions sostenibles. En total s’invertiran 500.000€ en adaptar tot l’edifici, que alberga el Museu Museu d’Art Contemporani, el Museu etnològic i el Museu de Sant Antoni i el Dimoni. Això inclou la renovació completa del tancament de l’edifici, incloent façana i coberta. Es canviarà tot l’aïllament tèrmic, es reduiran les superfícies vidriades, s’incorporarà un sistema de ventilació amb recuperació de calor i s’instal·laran plaques fotovoltaiques a la coberta. El projecte també inclou la creació d’una oficina d’informació turística a dins Can Planes.

També han presentat un segon projecte: es destinaran 409.000 euros a millorar l’estat del passeig del Tren com a corredor urbà de connexió de l’estació amb el centre del poble. La intervenció contempla l’embelliment del tram que va de l’estació fins a la plaça del mercat.

La presidenta ha recordat l’esforç del Consell de Mallorca durant aquesta legislatura per donar suport als ajuntaments i com a palanca inversora per a projectes de millora als municipis de Mallorca i ha destacat que en aquests anys el Consell ha destinat 3,2 milions d’euros a sa Pobla. Cladera i Gelabert han fet seguiment d’alguns d’aquests projectes finançats pel Consell, com són les millores a les instal·lacions esportives municipals i millora de l’eficiència energètica i gestió de l’aigua, entre altres.

La presidenta i el batle, que també han mantingut una trobada amb representats de diversos clubs esportius del municipi, han estat acompanyats per regidors i regidores del govern municipal; del conseller de Turisme, Transició i Esports, Andreu Serra; el director de Transició i Ordenació Turística, Joan Gaspar Vallori, i la directora insular d’Esports, Margalida Portells.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'