Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient multiplica per set les brigades de forestals

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, Xisco Fanals, s’han reunit per coordinar brigades de voluntaris per ajudar en les tasques d’adequació i accelerar l’obertura dels trams de la Ruta de Pedra en Sec afectats pels efectes de la borrasca Juliette. Part de la Ruta es va declarar intransitable i per valorar els danys en primera persona, la consellera Ribot va visitar la finca pública i els voltants del refugi de So n’Amer, a Escorca. Alhora va aprofitar la visita per agrair al personal del departament les tasques de neteja forestal i de recuperació de marges que fan.

A més del personal propi, que ja treballa per reparar els danys provocats pel temporal, el departament de Sostenibilitat i Medi Ambient multiplica els esforços per fer treballs d’emergència. Es disposarà d’un total de set brigades extres (cinc de forestals i dues de margers), que suposarà un increment del pressupost de 688.593,85 euros. Aquests equips tallaran els arbres i les branques que han caigut i els retiraran o els biotrituraran. Així mateix, s’encarregaran de reparar marges i camins de pedra de tot el traçat de la Ruta de Pedra en Sec que s’ha vist afectat.

La consellera Aurora Ribot ha destacat que «el nostre objectiu és prioritzar l’obertura dels trams afectats de la Ruta de Pedra en Sec i poder garantir així la seguretat dels senderistes. En aquest sentit, hem augmentat els recursos per poder disposar de manera immediata de brigades de forestals extres i, a més, ens coordinam amb la Federació de Muntanyisme i Escalada per accelerar al màxim l’adequació de les rutes senderistes». «Amb tot, demanam a tothom que extremi les precaucions i eviti la pràctica de senderisme als trams afectats de la Ruta de Pedra en Sec», ha afegit Ribot.

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient demana a la ciutadania que no vagi als camins de la Ruta de Pedra en Sec, perquè no se’n pot garantir la seguretat. Davant el risc de despreniment, es recomana no transitar per les rutes senderistes. Només són practicables alguns trams de la Ruta de Pedra en Sec sense arbrat.

Els trams més afectats per la caiguda d’arbres a causa de la neu, de la pluja i del vent de la borrasca són els que van de Sóller a Pollença, que corresponen a les etapes 5, 6 i 7 de la Ruta de Pedra en Sec. Les etapes 2 i 3 també han patit destrosses considerables. La Ruta de Pedra en Sec discorr per la serra de Tramuntana i està constituïda per un traçat principal de 170,74 km, distribuïts en vuit etapes i setze variants, que sumen 179,26 km. Tota la ruta té una longitud de 350 km.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'