Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

El Parc Verd d’Alaró té una biblioteca per donar una segona vida als llibres

Entre els contenidors de deixalles i de reciclatge del Parc Verd d’Alaró, es troba una raconet molt especial i valorat pels visitants: la biblioteca de ‘Llibres Lliures’, que consisteix  en unes estanteries per dipositar i agafar llibres. Els usuaris de la instal·lació poden acostar-se a aquesta curiosa llibreria per posar els volums que ja no volen, però també per agafar-ne qualsevol que sigui del seu interès.

    El projecte va néixer l’any 2017 quan el regidor de Manteniment, Jordi Amengual, va saber d’experiències semblants i ho va voler intentar a Alaró. En aquells moments ja era habitual que molts usuaris s’acostassin al Parc Verd amb llibres que volien llançar i els deixaven al contenidor de paper, o bé s’acumulaven a qualque vorera.

    Aquests anys s’ha consolidat el projecte i la resposta de la gent és molt positiva. De fet, n’hi ha que són assidus visitants, i pràcticament cada setmana s’acosten per veure si hi ha novetats interessants.

   Llibres com novel·les a vegades no només tenen una segona vida, sinó que gaudeixen d’una tercera i d’una quarta, i és que quan el lector l’ha acabada, la torna al Parc Verd perquè un altre la pugui agafar.

  Entre els llibres ‘alliberats’ s’han pogut trobar joies de col·leccionisme, i per aquesta raó també hi ha visitants que tenen bon ull i solen fer passades pel punt de reciclatge.  

  La iniciativa té molt bona acollida entre els estrangers residents, com ho demostra que cada vegada hi ha més llibres en anglès o en alemany.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.
Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'