L’Ajuntament de sa Pobla ha presentat les conclusions de les jornades d’escolta i participació ciutadana “Sa Pobla Futur”, que varen tenir lloc els passats dies 20, 21, 22 i 23 d’octubre a la Plaça del Mercat, durant els quals s’organitzaren diferents taules rodones, debats i projeccions. L’objectiu d’aquest procés és el de definir un relat col·lectiu sobre el futur del municipi i establir unes bases que guiïn el desenvolupament urbà de sa Pobla amb una visió estratègica i compartida.
Entre el llistat d’accions que es proposen fruit d’aquestes activitats participatives hi ha la de descentralitzar la vida del poble. Per una banda, es parla de la millora integral i revitalització de l’entorn de can Cirera Prim “amb l’objectiu de constituir una centralitat alternativa al municipi”. Es proposa una millora de l’espai públic i pacificar el trànsit de vehicles.També es parla de dinamitzar l’espai amb la creació d’un hort comunitari.
Una altra acció que coincideix amb aquesta descentralització és el programa ‘Places Vives’, que pretén “reequilibrar les centralitats de la trama urbana en la part sud del poble”. Com que s’afirma que “Sa Pobla és un poble de plaça”, es vol fer un programa que vol donar el valor de referència d’aquests espais de trobada que tenen la tradició del poble. Així mateix, es vol fomentar la diversitat de cultures que conviuen al poble i la seva tradició gastronòmica.
“Sa Pobla Futur” planteja una visió estratègica al municipi amb tres horitzons per fer front als reptes socials, ambientals i econòmics amb una perspectiva inclusiva i sostenible. Una “sa Pobla verda”, que situï al centre la relació amb els seus recursos naturals, com actius per a la lluita contra el canvi climàtic i la salut de les persones. Una “sa Pobla justa”, que reconeix la seva diversitat com un valor diferencial, capaç de promocionar una prosperitat inclusiva que no deixi ningú enrere. I una “sa Pobla productiva”, posant el focus en la diversificació econòmica, la innovació i creativitat del talent jove, a més de garantir la descarbonització i millorar l’ocupació per garantir l’alineament amb els altres dos horitzons.
El regidor de Planejament Urbanístic, Antoni Simó Tomàs, considera que “el debat ciutadà ha servit per identificar les vies que el municipi ha de transitar els pròxims 20 anys”. Finalment, el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, ha declarat “la importància de treballar els valors i el futur disseny del municipi sobretot per les futures generacions”.
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió