Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Els batles temen que els problemes amb la recollida de fems s’agreugin aquesta tardor

Els ajuntaments asseguren estar amb les mans fermades. No troben solucions administratives i cada dia els ofeguen les queixes dels veïns per incompliments de les empreses de recollida de fems.

Els ajuntaments asseguren estar amb les mans fermades. No troben solucions administratives i cada dia els ofeguen les queixes dels veïns per incompliments de les empreses de recollida de fems.

La problemàtica amb les empreses de recollida de fems no ha fet més que començar i molts batles es posen les mans al cap a menys d’un any per les eleccions locals. Després de mesos parlant del tema, amb aturades del servei i problemes de servei tant al Raiguer com al Nord i al Pla, la conclusió que fan els ajuntaments és que poc o res s’ha solucionat, i el que és pitjor, les perspectives pels propers mesos són encara més dolentes.

Els batles del Raiguer parlen directament d’una vaga encoberta de l’empresa concessionària i assenyalen com a a causant de tot el nou conveni laboral que es va signar i que inclou pujades considerables de sous pels treballadors. En alguns casos fins a un 47% d’increment. L’acord el signaren el Govern, el sindicat CCOO i com a patronal un representant de Melchor Mascaró.

En el cas del Raiguer la concessió és recent, però els preus no estan actualitzats i l’empresa diu que no pot fer front a les pujades salarials que reclamen els treballadors amb aquests preus amb els que es va presentar. Per aquesta raó la concessionària ja ha manifestat la seva voluntat de rescindir el contracte. Ara s’està estudiant de quina manera es pot fer una rescissió amistosa, ja que l’empresa no vol perdre la fiança de 600.000 euros que té dipositada. 

Si aquest pla surt bé es podrà tornar a licitar amb els preus actualitzats -que és el que interessa a les empreses-, però si entren en confrontació la Mancomunitat i la concessionària els batles saben que els propers mesos es reiteraran les aturades encobertes. En el millor dels casos, el termini de licitació tramitat amb la màxima urgència suposa cinc o sis mesos, asseguren, el que fa presagiar mesos difícils.

El contracte del Raiguer va començar el setembre de l’any passat amb l’empresa Cespa-Ferrovial per 8 anys i un import de 12 milions d’euros. Posteriorment l’empresa Prezero comprà Cespa i assumí la gestió del Raiguer.

El Pla

En el cas de la Mancomunitat del Pla també s’han topat amb una problemàtica amb l’empresa que acabava de guanyar la licitació. Aquesta societat va renunciar just abans de signar el contracte, al·legant que amb les condicions actuals treballaria per perdre doblers. Ara els serveis jurídics avaluen si el fet de no haver signat pot fer més àgil que passi a la segona empresa, o bé es pugui fer immediatament una nova licitació. la segona empresa havia impugnat la resolució.

Sa Pobla treu a licitació el nou servei de recollida porta a porta

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

L’ajuntament de sa Pobla, tal com es va comprometre amb els treballadors que van fer una vaga  durant les festes de Santa Margalida, ha aprovat les bases pel concurs de licitació del nou servei de recollida selectiva de fems porta a porta al municipi. Aquest nou contracte, que podria executar-se just abans de les eleccions municipals, preveu la recollida de cartó, plàstic, vidre i orgànic i rebuig a domicil, amb un calendari de recollida diària. També preveu l’ampliació de personal i la requalificació de sous, segons el conveni establert, que seria el primer en aplicar-se. A més de l’adquisició de nous vehicles per part de l’empresa concessionària, entre aquests una furgoneta, set camions petits i dos de grossos per fer el traspàs cap a l’estació de transferència. El contracte seria de 6 anys amb un cost de 7 milions d’euros. El nou servei també contempla tres àrees d’aportació de residuus per la gent de forvila. 

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'