Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Helicòpters i una bateria de dispositius tecnològics per protegir les zones boscoses de les Illes Balears

Endesa treballa per a garantir la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric i disminuir al màxim el risc d’incendi en les masses forestals que envolten les línies elèctriques. Helicòpters, R+D i treballs de camp es conjuguen per a protegir el medi natural que conviu amb les línies elèctriques en la denominada Campanya d’Estiu, en la qual Endesa invertirà un total 58,3 milions d’euros enguany, del quals 2,8 milions d’euros a les Illes Balears.

Treballam durant tot l’any per a arribar a l’època d’estiu amb els deures fets. El pla estiu es recolza en tres eixos: la tala i poda a l’entorn de les línies elèctriques, inspeccions de les línies per a treure el màxim rendiment del manteniment preventiu i actuacions en la xarxa per a assegurar la continuïtat del subministrament elèctric i minimitzar el risc d’incidències”, assenyala José Manuel Revuelta, director general de Xarxes d’Endesa.

La neteja i la cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica, l’ús d’helicòpters per a realitzar termografies i vídeos HD i inspeccions visuals i les revisions exhaustives de totes les instal·lacions de la companyia es fan de forma continuada i periòdica en tot el territori en el qual Endesa gestiona la xarxa de distribució, entre el que es troben les Illes.

El 60% de les línies elèctriques que gestiona Endesa són aèries i, per tant, conviuen d’alguna forma amb zones boscoses o amb vegetació. Per això una de les tasques essencials és la tala i poda selectiva de la massa forestal —arbres, sotabosc i arbustos— que creix al voltant de les línies elèctriques, respectant l’espai estipulat per l’Administració entre el bosc i els cables més pròxims. Aquestes actuacions han suposat una inversió, a les Illes Balears, de més de 860.000 euros enguany.

La creació de corredors davall les línies elèctriques que actuen com a tallafocs naturals és una tasca essencial a la qual s’incorporen cada any nous elements de tecnologia i de maquinària que millora les condicions de seguretat i salut de les persones que executen treballs de tala i poda. 

Dins dels programes de manteniment de les línies elèctriques, i com a mesura preventiva, la companyia realitza inspeccions amb helicòpter, on col·loca càmeres termogràfiques i grava vídeos d’alta definició per a després inspeccionar-los detalladament i processar la informació d’una manera cada vegada més semiautomàtica o automàtica. Una vegada rebudes les fotografies i els termogrames obtingudes en les inspeccions, la informació passa a formar part d’una gran base de dades que permet veure quins són els problemes més habituals.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.
Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'