Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Inca presenta el nou projecte d’espai públic als voltants del Teatre Principal

Catalina Cladera i Virgilio Moreno han presentat avui migdia al Teatre Principal d’Inca el nou projecte d’espai públic que es construirà davant el teatre. El projecte compta amb un pressupost de 1,5 milions d’euros i part del finançament correspon a les ajudes del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT) del Consell de Mallorca. 

Aquesta és la segona fase del projecte, que es va iniciar amb l’ajuda de 500.000 euros del Govern de les Illes Balears, per la compra dels edificis que es trobaven davant el teatre. La nova aportació del CBAT és de 750.000 euros per la construcció d’una nova zona pública que forma part de la transformació i esponjament urbanístic d’Inca. “La nova plaça estarà molt lligada al Teatre Principal, serà la tercera sala del teatre” ha declarat Virgilio, “Serà un espai públic en una zona molt concorreguda, que permetrà l’esponjament urbanístic i facilitarà el dia a dia de la vida al centre del municipi”. La plaça anirà acompanyada de la construcció d’un “gran bulevard de connexió que anirà des del carrer de Ses Coves fins al carrer Hostals, passant pel carrer de Can Vidal, com el carrer Major, per connectar el Teatre Principal amb el centre de la ciutat” ha afegit el batle. Aquesta intervenció també afectarà el subsòl, amb la substitució de la canalització d’aigües. Es calcula que les obres estiguin acabades d’aquí a 18 mesos, mig any pel procés de licitació i un altre per l’execució de les obres.

“Aquest projecte ajudarà a la remodelació urbana i a la revitalització d’Inca, així com a la millora de l’entorn del teatre” ha afegit la presidenta del govern “Es recuperen espais pels veïnats i espais verds més amables per la ciutat, que ajudaran a atreure turisme local i internacional”.

Carme Contestí
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'