Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Inca tendrà el primer servei de neteja viària 100% electrificat i amb subministrament procedent d’energies renovables

Inca serà el primer municipi de Mallorca en disposar d’un servei de neteja viària en el que els vehicles i les eines, que computen a un 100% al contracte, seran electrificats. A més es garanteix que tota l’electricitat que es consumeixi pel servei serà procedent d’energies renovables. “Tot això és part del nou plec que ha de regir el nou concurs que ens situarà com un poble amb un servei més sostenible i efectiu”, ha comentat Maricarmen Oses, tinent batle de Serveis.

El Ple de l’Ajuntament d’Inca ha donat el vistiplau a les noves bases que regiran un concurs ambiciós. Es tracta d’un servei al qual es destinen 12.789.493 euros per un contracte de vuit anys, i que inclou: agranada mecànica i manual, baldeig, una brigada polivalent, neteja d’embornals, neteges matineres de cap de setmana, neteja d’actes públics, neteja d’equipaments públics i neteges extraordinàries.

Per dur a terme totes les feines, s’ha dividit la ciutat en 3 zones per tal d’estandarditzar els serveis d’acord amb una freqüència per l’agranada mecànica i una altra per l’agranada manual. Es realitzarà un important augment de l’agranada a tots els barris de la ciutat. “Contràriament al que la gent es pensa, es dedica el mateix esforç al centre que a les diferents barriades i amb aquest noou contracte serà més visible”, ha comentat Oses.

Com a novetat, amb el nou contracte es disposarà d’un nou vehicle, augmentant el planter fins als quatre. A més s’augmenta l’equipament amb una nova bufadora elèctrica. Aquest nou sistema permet pal·liar un dels problemes que es tenia fins ara que són els renous. Amb els nous estris i la maquinària gairebé s’eliminarà el so. Paral·lelament a la millora material, el servei de neteja viària està previst que augmenti amb la incorporació de 6 nous operaris.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'