Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

La Direcció Insular posa a disposició de les empreses una convocatòria d’ajuts per fomentar l’ús del català

El Servei de Normalització Lingüística del Consell de Mallorca incorpora dos dinamitzadors lingüístics a la seva plantilla, procedents del programa SOIB Reactiva. Des del mes de març i fins al setembre, aquestes dues persones seran les encarregades d’informar els bars i restaurants de la ciutat de Palma sobre els avantatges d’oferir els seus serveis en llengua catalana i de les ajudes que els pot proporcionar la institució insular.

Els dos nous dinamitzadors ja treballen en el projecte El català als bars i restaurants, la finalitat del qual és fomentar la llengua catalana en l’àmbit econòmic, específicament als establiments dedicats a la restauració. Així, es presenten als locals amb el propòsit d’impulsar-hi l’ús del català per oferir un servei de qualitat en la llengua pròpia de Mallorca. Aquest projecte continua la línia iniciada el 2022 en què es destinaren dinamitzadors a visitar els comerços de Palma amb el mateix objectiu.

A més, també expliquen, als propietaris dels bars i restaurants, les ajudes que proporciona el Consell de Mallorca per impulsar l’ús del català. Per això la Direcció Insular de Política Lingüística té a disposició de les empreses una convocatòria de subvencions a la qual destina 245.000 euros, que es poden ampliar fins als 294.000 € si hi ha disponibilitat pressupostària en el moment de concedir-les, tal com es va fer amb les subvencions de 2022 perquè no quedàs cap sol·licitud exclosa.

Les accions subvencionables són: la retolació en llengua catalana tant als establiments com als vehicles; l’etiquetatge en català; l’edició en llengua catalana de material imprès sobre paper; el marxandatge; la confecció de pàgines web, portals d’Internet, codis QR, aplicacions per a mòbils i tota classe de plataformes en línia en què la llengua vehicular sigui el català; i l’edició en llengua catalana de cartes de restaurant. El termini per demanar aquesta ajuda acaba el 30 de març i a hores d’ara ja s’han rebut una quarantena de sol·licituds.

En la mateixa línia, la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell posa a disposició dels interessats la seva assistència pel que fa a la traducció de textos breus del castellà al català, així com la correcció de textos en llengua catalana, vocabulari per a la restauració i cursets específics per a l’atenció al client.

L’objectiu d’aquestes activitats és oferir una imatge més atractiva del català, com a llengua que es pot fer servir també en contextos lúdics, informals i d’oci. Així com difondre valors i actituds positives i incentivar una major presència de la llengua catalana entre els infants i els adolescents.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'