Després de quatre anys d’investigacions, la jutgessa ha aixecat el secret de sumari de les nou peces que involucraven a l’Autoritat Portuària de Balears i al seu president des de 2015, Joan Gual de Torrella. Una de les investigacions que segueix endavant i no ha estat arxivada és la vinculada a les concessions fetes per la gestió de tres sitges de ciment al port d’Alcúdia. La magistrada considera que el cas ha de continuar obert, ja que es donen indicis que dues empreses -la que renunciava i l’adjudicatària- es varen veure beneficiades per les decisions de l’APB.
El GOB i Salvem el Moll ja al·legaren el 2018 contra aquesta concessió, assegurant que era una operació innecessària, pel perjudici al medi ambient, i que suposava un benefici evident a dues empreses.
L’empresa concessionària era Sitges Reunides S.L. des de l’any 2010 i estava obligada al pagament anual de 570.000 euros, però aquesta societat renuncià a la concessió, i l’Autoritat Portuària ho adjudicà directament a la societat Transpulve 2009 S.L. per 18 anys i amb una forta rebaixa, exactament es fixava la taxa anual en 132.000 euros. És a dir, es deixaven d’ingressar uns 438.000 euros de cop.
Les entitats afirmaren que s’havia de fer obligatòriament concurs per les característiques del projecte i, a més, posà damunt la taula la connexió empresarial entre la societat renunciant i la concessionària. El liquidador de la societat Sitges, Eduardo Soriano, era propietari de Transpulve. Després fou president d’ISBA, Cambra de Comerç i membre del consell d’administració de l’APB des de 2023.
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió