Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

La plataforma Via Verda d’Alaró critica que el PP es vulgui botar una llei balear

El PP insisteix en frenar la recuperació de l’antic camí ferroviari avalada per la llei aprovada el 2018

El col·lectiu que des de fa vuit anys defensa la recuperació de l’antiga línia ferroviària entre l’estació de tren i Alaró ha emès un comunicat en el què denuncia que el PP estigui demanant que el Govern es boti una llei aprovada pel Parlament balear, la llei de 2018 de Camins Públics i Rutes Senderistes. La plataforma recorda que el PP ja va intentar frenar la norma presentant un recurs d’inconstitucionalitat que el Tribunal Constitucional va acabar desestimant el 2019.

Asseguren estar preocupats per “la insistència del PP d’Alaró i de Mallorca en voler crear un clima de tensió i desinformació en el poble i que ara vol fer-ho extensiu a tota l’illa. En aquestes darreres setmanes el PP, i especialment el batle d’Alaró, sembla voler generar un enfrontament en el poble en el qual nosaltres no hi volem participar”.

La plataforma diu que “ara tenim l’oportunitat de dur endavant el projecte, el qual suposarà la recuperació d’un camí ferroviari públic i del seu patrimoni, i sobretot la possibilitat d’una via segura per optar per una mobilitat més sostenible”.

El PP insisteix en reclamar un traçat alternatiu

El Partit Popular en el Consell de Mallorca presentarà una moció en el pròxim ple per demanar al Govern que modifiqui el traçat de la Via Verda d’Alaró i que elabori un projecte alternatiu “que vagi aferrat a la carretera d’Alaró-Consell” per tal de “reduir al màxim l’im- pacte paisatgístic i mediambiental i evitar expropiacions de finques privades”.

El portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha visitat la zona acompanyat pel batle d’Alaró, Llorenç Perelló i el portaveu popular a l’Ajuntament de Consell, Biel Crespí.

“El Govern ha d’obrir un procés participatiu i de consulta ciutadana enlloc d’imposar el seu criteri que va en contra de la voluntat dels veïnats i municipis afectats”, ha defensat Galmés, qui ha recordat que “s’ha creat una plataforma per dir No a la Via Verda i hi ha hagut diverses manifestacions per mostrar el seu rebuig”.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Mestre Antoni Bissanyes, de Pollença, diu adéu a cinquanta anys de pastisser

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'