Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

La restauració del Molí de can Vallès donarà inici el futur parc etnològic de Costitx

Aquests dies ja han començat les obres per dur a terme la rehabilitació integral del Molí de Can Vallès, situat al carrer dels Molins. L’inici d’aquestes obres són, segons el batle, Antoni Salas, l’inici del futur parc etnològic del poble, “on es pretén crear un pulmó verd al carrer Molins i incorporà diferents elements etnològics que defineixen la vida pagesa de l’illa”.  

El Molí de Can Vallés es la llavor d’aquest projecte. Les obres de rehabilitació a n’aquest edifici catalogat consistiran en la recuperació de l’estructura, a és de la recuperació de les veles i el capll del molí.  

L’obra suposa una inversió de 70.000 euros dels quals uns 50.000 provenen dels fons Leader de Mallorca Rural i la resta seran abonats amb fons propis de l’Ajuntament.

Per tal de dur a terme el futur parc etnològic l’Ajuntament ha de dur a terme l’expropiació d’una finca que permetrà desenvolupar tot el projecte de parc etnològic. Aquesta finca estaria ubicada entre dos molins protegits i es dedicara a zona verda. A n’aquest espai l’ajuntament preveu habilitar-hi una antiga era, una sínia i una sitja de carboner. 

Elements– diu el batle- que permetran divulgar  l’activitat agrícola que es duia a terme antany a Mallorca. A més de disposar d’una zona d’esbarjo amb elements rehabilitats i conservats com són els molins de vent”. Totes aquestes modificacions i expropiacions ja es contemplen dins el pla urbanístic local per ser executades.  

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'

Afers i gent

Mestre Antoni Bissanyes, de Pollença, diu adéu a cinquanta anys de pastisser